ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Vali Koçak: “Gaziantep Radyosu çok güçlü olarak yeniden kurulmalıdır”

Vali Koçak: “Gaziantep Radyosu çok güçlü olarak yeniden kurulmalıdır”
YAYINLAMA: 24 Kasım 2020 / 13.27
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2020 / 13.27
Bölge valileri Adana’da toplandı

6. Kolordu ve Sıkıyönetim Komutanlığı Bölgesi’ne bağlı valiler önceki gün Adana'da toplanarak illerin çeşitli meseleleri üzerinde durdu.

Toplantıya Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep valileri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Fikret Koçak İI Radyosunu gündeme getirerek yeniden radyonun kurulması gerektiğini gerekçeleriyle ortaya koydu. Vali Koçak şunları söyledi:

“Gaziantep İI radyosunun kaldırılmasını gerektirecek hiçbir geçerli sebep yoktur. Birkaç yıl önce alınan bir karar yüzünden Gaziantepli Türkiye radyolarını dinleyemez hale getirilmiştir.

Çok daha önemlisi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde oturan yurttaşlarımız Arap radyolarını dinlemek durumunda bırakılmıştır. Ayrıca Suriye topraklarında oturan Türkler Gaziantep ve Türkiye radyosundan mahrum bırakılmıştır. Buradaki Türkler Gaziantep radyosunu rahatlıkla dinleyerek Türklüklerinden kopmamıştır. Bugün dünyada en etkin propaganda vasıtalarından birisi de radyodur. Bu sebepledir ki Gaziantep il Radyosu çok daha güçlü olarak yeniden kurulmalıdır. Bütün Gazianteplilerin dilek ve istekleri bu yoldadır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *