ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vali Güler: ‘’ MGK kararları konusunda çok hassasız’’

Vali Güler: ‘’ MGK kararları konusunda çok hassasız’’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Vali Muammer Güler, Milli Güvenlik kurulu tarafından alınan kararlar konusunda çok hassas olduklarını ifade ederken,
Vali Muammer Güler, Milli Güvenlik kurulu tarafından alınan kararlar konusunda çok hassas olduklarını ifade ederken, Cumhuriyetin teml niteliklerini hedef alan hiçbir faaliyete müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.
MGK karaları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, izinsiz olarak açıdan kuran kurslarının tespit edilerek gerekli işlemin yapılmasının istenildiğini vurgulayan Güler ‘’ Öncelikle özel kuran kursu veya özel ibadethane diye bir şey yoktur. Böyle bir müessese yasalara aykırıdır. Şehrimizde 28 kuran kursu bulunuyor bunların denetimi Diyanet İşleri’ne bağlı olan Müftülüğümüz tarafından yapılıyor. Şu ana kadar bize izinsiz açıldığı tespit edilen bir kuran kursu intikal etmedi. Eğer böyle bir şey intikal ederse gereğini yapmaktan kaçınmayız’’ diye konuştu.
Dernek veya vakıfların kendi bünyelerinde kuran kursu açmalarının da mümkün olmadığını söyleyen Vali Muammer Güler, ‘’ Başka Şehirler için konuşuyorum. Bazı Vakıf ve Derneklerin bünyelerinde kuran kursu açtıklarını bildiriyor. Yasalarda bu uygulamanın yeri yok ben hiçbir Gaziantepli’nin Cumhuriyet’in temel niteliklerine karşı bir faaliyet içinde bulunacağına inanmıyorum. Ancak böyle bir şey olursa da idare olarak gerekeni yapmaktan çekinmeyiz’’ şeklinde açıklamada bulundu.
Güler din eğitiminin uzmanlar tarafından doğru bir şekilde verilmesi gerektiğini ve bu konuda çok hassas olduklarını sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *