ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Vali Fikret Koçak’ın 1982’de ilk emri: Dülük Milli Ormanı düzenlenecek

Vali Fikret Koçak’ın 1982’de ilk emri: Dülük Milli Ormanı düzenlenecek
YAYINLAMA: 09 Eylül 2020 / 17.47
GÜNCELLEME: 09 Eylül 2020 / 17.47

Halka bu sene temiz meyan şerbeti içirilecek. Belediye başkanı Gazianteplilerin şerbeti çok sevdiklerini, onun için şehrin çeşitli semtlerinde 9 laboratuvar kuracağını açıkladı.

Şehrimizde Vali Fikret Koçak ve Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'un 1982’nin ilk gününde göreve neler yaparak başladıklarını tespit ettik. Vali Koçak ilk olarak Bayındırlık müdürü ite görüştü. Dülük Milli parkının elektrik sorununun 25 gün içinde tamamlanması için çalışmaları başlattı. Dülük Milli Orman Parkının elektrik direklerinin dikilmesi ve hatların çekilmesini Belediye yapacak, karşılığında ücretini alacak. Önümüzdeki bahardan itibaren Dülük Milli Ormanı halkın hizmetine açılacak. Burada vatandaşlar piknik ocakları, dinlenme yerleri, bankları, ellerinin altında hazır sularıyla rahat rahat piknik yapacak.

Başkan Ertuğ'un 1982 yılı ilk uygulama planı ise şerbetçilik ve meyve suyu üzerinde oldu. Şehrin dokuz ayrı semtine beheri birer milyona çıkacak olan şerbet ve meyve suyu laboratuvarı kuruyor. Kurulacak tesis şerbetçilere kira karşılığında verilecek. Modern tesisler yardımıyla tertemiz şerbet içme imkanına kavuşacağız. Bu arada yeni yapılacak olan dokuz tesiste meyve suyu da çıkarılabilecek. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Gaziantep'te çok kullanılan ve sevilerek içilen şerbetçiliğin ölmemesi için yıkama, dökümleme ve fermantasyon işlerini yapacak olan dokuz laboratuvar yaptıracağım. Her biri bir milyona çıkacak olan tesislerde şerbetçiler tertemiz şerbet ve meyve suyu yaparak halka satacaklar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *