ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vakıf mı, miras mı?

Vakıf mı, miras mı?
YAYINLAMA: 14 Aralık 2020 / 13.35
GÜNCELLEME: 14 Aralık 2020 / 13.35

Gaziantep Kolej Vakfı’nda, okul gelirlerinin amacı dışında kullanıldığı iddiası ve 300 civarında öğrencinin burslu okuması velilerin büyük tepkisine neden oldu. Vakfın bir aile şirketi gibi yönetildiği ve 2001 yılma ait 600 milyar gelir fazlasının (faiziyle bugün en az 1 trilyon olması gereken para) nerede, hangi yatırıma harcandığının bilinmediği vurgulandı. Oysa vakıf senedinin 36’mcı maddesine göre, vakfın yıllık gelirinin en az yüzde 80’inin vakfın yapılmış ve yeni yapılacak okul binaları ile bu kurumdaki eğitim ve öğretim hizmetlerinin gelişmesinde kullanılması öngörülüyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kentin ilk özel okulu olduğu ve uzun yıllar yaşatılması gerektiğini belirten veliler, “Okul yönetiminin her veliye karşı farklı bir politikası var. Okulda görev yapan bir kadın görevlinin iki çocuğu da burslu okutuluyor. Buna benzer daha çok örnek var. Bizim paramızla başkalarına jest yapılıyor. Bunun mantığını anlamak mümkün değil” diye konuştu.

Gaziantep Kolej Vakfı okullarının Gaziantep'in çok değerli insanlarının uzun yıllar süren çabalan ile kurulduğuna dikkat çeken bir grup yönetici ise, “Bu okulun uzun yıllar yaşaması ve Gaziantep’e çok değerli insanlar yetiştirmeye devam etmesi gerekir. Oysa mevcut yönetimin tutumuna bakılırsa, okulun kaderi bir süre sonra Milli Eğitim’e devredilmeye doğru gidiyor. Okul, profesyoneller tarafından yönetileceği yerde, aile şirketi zihniyetiyle yönetiliyor. Yönetimin adı var, kendi yok. Her şey iki kişinin iki dudağı arasından çıkacak şeye bağlı” diye yakındı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *