ANASAYFA arrow right Eğitim

"Vakalar yüksek, yüz yüze eğitimi erteleyin, sınavları iptal edin"

"Vakalar yüksek, yüz yüze eğitimi erteleyin, sınavları iptal edin"
YAYINLAMA: 28 Şubat 2021 / 20.37
GÜNCELLEME: 28 Şubat 2021 / 20.37
11 ilden eğitimciler, kentlerinde uzaktan eğitime erişebilen öğrenci sayısının oldukça az olduğunu ancak yüz yüz eğitimin de büyük riskler barındırdığını ifade ettiler. Eğitimciler uzaktan eğitimin alt yapısının güçlendirilmesini istediler.

Ordu, Trabzon, Amasya, Samsun, Rize, Aksaray, Karaman, Konya, Bolu, Gümüşhane, Artvin  Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şubeleri, illerde artan vakalara ve yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yaptılar.

11 ilin şube başkanı yaşadıkları kentlerde vakaların son dönemlerde artış gösterdiğini ve yüz yüze eğitime geçiş ile ilgili kaygı duyduklarını söylediler.

Eğitimciler, kentlerinde uzaktan eğitime erişebilen öğrenci sayısının oldukça az olduğunu ancak yüz yüz eğitimin de büyük riskler barındırdığını vurguladılar. 

Öğrencilerin uzaktan erişimdeki sorunun giderilmesini talep eden eğitimciler,  yüz yüze eğitimin ertelenmesi, yüz yüze sınavların iptal edilmesi ve tüm eğitim emekçilerin aşılanması noktasında ortaklaştılar. 

TIKLAYIN-Prof. Dr. Saltık: Bu koşullarda okulların açılması facia olur

"3 öğrenciden biri uzaktan eğitime katılamıyor"

Ordu Eğitim Sen Şube Başkanı Sezgin Yılmaz: “Vaka sayısı artan illerde birinci sıradayız.  Kentte önlemler bireylerin iradesine bırakıldı.  Kamusal önlemler ise ısrarla hayata geçirilmiyor.  Böyle bir tabloda okullar açılmak isteniyor ancak bunun için önlemler alınmıyor. Yüz yüze eğitim başlamalı ancak, gerekli koşullar sağlanmazsa Ordu’ da vaka sayısı yüz binde 228 iken yüz yüze eğitime nasıl başlayacaksınız?

“Ordu’da her 3 öğrenciden biri uzaktan eğitime katılamıyor. Köy okullarındaki öğrencilerin ise yüzde 90’ ı uzaktan eğitime ulaşamadı. Öğrencilerin ihtiyacı olan cihaz ve internet erişim sorunu çözülmedi.  Kararların yereller üzerinden alınacağı söylendiği için valilik ve il milli eğitime yüz yüze eğitimin ertelenmesi, sınavların iptal edilmesi, okul öncesi eğitim kurumlarında ve özel özel eğitim kurumlarında yüz yüze eğitimin ertelenmesi, uyarılarımızı ilettik.”

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *