ANASAYFA arrow right Güncel

“Vaka sayıları kamuoyu ile paylaşılmalı”

“Vaka sayıları kamuoyu ile paylaşılmalı”
YAYINLAMA: 08 Temmuz 2020 / 18.03
GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2020 / 18.26
CHP Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, Gaziantep’te etkisini sürdüren Covid-19 salgını konusunda açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Valisi Davut Gül ve İl Pandemi Kuruluna yönelik çağrıda bulunan Gürsel, Covid-19 vaka sayılarının kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyledi. Gürsel, “Çok bilgi, tedbir ve dikkat oluşturur” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te vaka sayıları her gün artıyor. Covid-19 ile mücadele sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, “Bilindiği gibi kentimizde Covid-19 vaka ve hasta sayısında yüksek oranda artış var. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep’in en fazla vaka artışı olan iller arasında 3. sırada olduğunu açıkladı.  Vaka sayılarında meydana gelen artışların yanı sıra bizlere gelen bilgilerde, vatandaşların olumsuz durumlarla karşı karşıya kaldıklarını gördük. Bizlere ulaşan bilgilere göre, kent genelinde yeterli oranda test yapılmadığı, Covid-19 hastası ile temaslı olduğunu belirten vatandaşlara semptom göstermeyenlere test yapılmadığı, “Evlerinize gidip, kendinizi izole edin. Eğer semptom görülürse bize başvurun” tavsiyesinde bulunulduğu ifade ediliyor.  Vaka artışlarında meydana gelen artışlarda, yaşanan bu durumun da etkili olduğunu düşünüyoruz.”

Covid-19 şüphesi ile hastanelere başvuran kişilerin bu bakış açısıyla evlerine gönderilmesinin yanlış olduğunu kaydeden Gürsel, “Bakanlık, Pozitif vaka olan bir hastanın durumundan habersiz, günlük ortalama 20-30 kişiye Covid-19 bulaştırdığını bakanlık açıklıyor. Sayın Valinin Gaziantep’te bulunan tüm hastaneler için yeteri kadar test kitinin temini konusunda acil çözüm üretmesi gerekiyor. Gaziantep’te Covid-19 şüphesi taşıyan tüm vatandaşların test yaptırması için bir an önce olanak sağlanmalı.”

İl Pandemi Kurulu’na yönelik eleştirilerde bulunan Gürsel, “Gaziantep-Kilis Tabipler Odası’nın pandemi ile mücadelede İl Pandemi Kurulu’na davet edilmesinin uzun zaman aldığını belirten Gürsel, “İl Pandemi Kurulu, kentin Covid-19 ile mücadelesinde önemli yer tutuyor. Bu kurulun oluşturulduğu ilk günden bu yana aldığı karar ve tedbirler kentimiz için önemli oldu. Böylesine önemli bir kurula Gaziantep-Kilis Tabipler Odası temsilcisinin uzun süre davet edilmemesini anlamış değiliz. İl Pandemi Kurulu’na önemli katkılar sağlayan Gaziantep-Kilis Tabipler Odası’nın kurula geç davet edilmesi açıklamaya muhtaç bir konudur.”

Açıklamalarını sürdüren Gürsel, “Sonuç olarak Gaziantep’teki vaka artışı sadece vatandaşların, maske ve mesafe konusunda tedbirlere yeterince uymaması ile açıklanamaz. Daha fazla test yapılması, daha çok vaka tespit edilmesi anlamına geliyor. Bu da hasta sayısını kontrol altına almak demektir.

Sağlık Bakanlığı hangi kentlerde vaka artışı olduğu konusunda açıklama yapıyor. Bu konuda herhangi bir kısıtlama artık yok. Bu bağlamda Sayın Validen Gaziantep’te günlük yapılan test sayısı, vaka sayısı, iyileşen hasta sayısı ve vefat edenlerin sayısını açıklamasını talep ediyoruz. Çok bilgi, tedbir ve dikkat oluşturur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *