ANASAYFA arrow right Yaşam

Uzun vadeli, sürdürülebilir destekler ve teşvikler sağlanmalı

Uzun vadeli, sürdürülebilir destekler ve teşvikler sağlanmalı
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2021 / 19.38
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2021 / 19.59
GÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen, esnafa destek paketi olarak bilinen hibe desteği ile ilgili yaptığı açıklamada “Kısa vadeli tek seferlik hibeler yerine, daha uzun vadeli, sürdürülebilir destekler ve teşvikler sağlanmalı” dedi.

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen, hükümetin açıkladığı esnafa destek paketini değerlendirdi. Açıklanan tek seferlik hibe paketinin pandemi sebebiyle ciddi sıkıntılar yaşayan esnafın yaralarını sarmayacağını, eğer bu yaraların iyileştirilmesi isteniyorsa uzun vadeli çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti.

Öztürkmen özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin pandeminin yarattığı ekonomik yükün altında daha fazla ezildiğini belirterek, “Pandemide en çok etkilenen işletmeler küçük ve orta ölçekli işletmeler oldu. Hükümet bunu gözden kaçırmadı ama verilen destekler çözüm sağlamıyor. Açılan ekonomik yaraların iyileşebilmesi için uzun vadeli ve ciddi desteklere ihtiyaç var. Bunlar sağlanmazsa şuan verilen destekler sadece günü kurtarmaya yetecektir” dedi.

Destek kararı ile ilgili geç kalındığını belirten Öztürkmen, “Geç kalınmış ama eğer devamlılığı sağlanırsa orta ve uzun vadede hem işletmelere hem de dolayısıyla ekonomiye olumlu etkilerini görebiliriz. Bağlı bulunduğumuz TÜRKONFED’in 2011 yılından bu yana -Önce Küçüğü Düşün- prensibini her dönem biz de destekliyoruz. Bu nedenle küçük ve orta ölçekli işletmelere daha kapsamlı ve daha uzun süreli hibe desteği sağlandığı takdirde ekonomik ve toplumsal olarak ciddi bir rahatlama sağlanacağına inanıyoruz” dedi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *