ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Üzüm küfelerinin dağıtımına başlanıyor

Üzüm küfelerinin dağıtımına başlanıyor
YAYINLAMA: 28 Nisan 2021 / 14.21
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2021 / 14.21
Şehrimizde ve Kilis’teki fabrikalar 8990 ton üzüm alacak

Şehrimizdeki Tekel İçki Fabrikası ve Kilis Şarap Fabrikası 2 Eylül’den itibaren yaş üzüm alımlarına başlayacak. Her iki fabrika toplam olarak 8.990 ton yaş üzüm alacak. Yaş üzüm alımı için küfelerin dağıtımına 31 Ağustos’tan itibaren başlanacak.

İlgililer tarafından verilen bilgilere göre Gaziantep Tekel Fabrikası kilosu 19 liradan 145 ton şaraplık, S. Karası üzümü, 18 liradan da 7 bin ton sumalık üzüm alacak.

Kilis şarap fabrikası ise kilosu 37 liradan 70 ton Horoz Karası üzümü, kilosu 18 liradan da 1.260 ton sumalık Rumi ve diğer üzümlerden alacak.

Her iki fabrika tarafından üzüm alımının yapılabilmesi için Ziraat Müdürlüklerinden bağcılık yaptığına dair belge getirilmesi gerekiyor. 500 kiloya kadar üzümlerin tamamı satın alınacak. Diğerleri de sıraya konulacak, gün verilecek.

Üzüm alımları doğrudan üreticiden alınacak ve kantarla tartılarak teslim edilecek. Üreticinin yerine başkası veya vekaletnamesi bulunanlar satış yapamayacaklar. Ezik, bozuk, küflü ve içinde yabancı madde bulunan üzümler alınmayacak.

Kampanyanın seyrine göre belirlenen miktarın üstünde üzüm alımı yapılabilecek. Gerektiğimde civar illerden de yaş üzüm alımı yapılabilecek. Bu konuda kesin alım emri Bakanlık tarafından verilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *