ANASAYFA arrow right Yaşam

Uzman çavuşun "tecavüz ettiği" İ.E. yaşamını yitirdi

Uzman çavuşun "tecavüz ettiği" İ.E. yaşamını yitirdi
YAYINLAMA: 18 Ağustos 2020 / 18.34
GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2020 / 21.41
18 yaşındaki İ.E.,16 Temmuz’dan bu yana hastanede tedavi görüyordu.

Batman’ın Beşiri ilçesinde 16 Temmuz 2020 günü intihar girişiminde bulunan, sonrasında ise uzman çavuş Musa O.nun kendisine tecavüz ettiğini açıklayan 18 yaşındaki İ.E, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İ.E intihar girişimi sonrasında kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini verirken ailesi mektubunu bulmuştu ve orada İ.E. Musa O.'nun kendisine tecavüz ettiğini açıklamıştı. İ.E.'nin ailesinin şikâyeti ile aynı gün Musa O. gözaltına alınmıştı. Uzman çavuş O. ifadesinde, İ.E. ile herhangi bir cinsel birliktelik yaşamadıklarını ileri sürmüştü.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Adli Tıp Raporu ise O.’nun söylediklerinin aksine İ.E.’ye tecavüz edildiğini açığa çıkarmıştı. Bunun üzerine O. İ.E. ile Siirt’te buluştuklarında “alkollü” olduğunu iddia etmişti.

Serbest bırakılmıştı

Soruşturma dosyasına “gizlilik” kararı getirilen uzman çavuş, "nitelikli cinsel istismar" suçundan sevk edildiği Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

İ.E.'nin ailesi ise, hukuki destek alabilmek için İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi'ne başvurdu. Ailenin talebi üzerine dernek tarafından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Milli Savunma Bakanlığı’na ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na başvuruda bulunarak soruşturma ve olay hakkında bilgi alma talebinde bulundu.

Meclis’e de taşınmıştı

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ise, uzman çavuşun serbest bırakılmasını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanmasını istediği soru önergesi ile Meclis gündemine taşınmıştı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı da tecavüze ilişkin haberleri yayınlayan Jiyan Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İdris Yayla hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) "halkı kin ve düşmanlığa veya aşağılama" fiilini düzenleyen 216’ncı maddesi uyarınca soruşturma başlatmıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *