ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Uzayın heyecan verici havasını soluyacaklar

Uzayın heyecan verici havasını soluyacaklar
YAYINLAMA: 24 Ekim 2022 / 18.35
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2022 / 18.35
Ege Serbest Bölgesi içinde yer alan Türkiye’nin tek uzay kampı, bu yıl 12 Gaziantepli öğrenciyi ağırlayacak. Kampa katılacak öğrenciler, Sanayi odasında bir araya geldi.

Kampa Akınal Anadolu lisesinden Hakan Aydın, Fulden Özsoylu, Fatma İmren Aslansoy, Fitnat Nuri Tekerekoğlu lisesinden Fatih Kaya, Abdurahman Kartal, Gaziantep Anadolu lisesinden Cihan Oral, Dilara Demirpençe, Anız Şahan, Cumhuriyet lisesinden Sercan Bağlama, Özel Sanko okullarından Bahar Koçer, Derya Kayaalp ile Hacı Sani Konukoğlu okulundan Didem Dinleyici katılacak.

Özgüven ve sorumluluk duygusu kazanacaklar

Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, kampa katılacak öğrencilerle bir araya gelerek onlara başarılar diledi. Gaziantep’te 12 şanslı öğrenci altı gün sürecek kampta uzayın gizemleri ile tanışacak. Kampta uzay bilimleri eğitimleri uygulamalı olarak yapılacak. Yer kontrol merkezine ve uzay kampında dönüşümlü olarak değişik görevlerde yeteneklerini test edecekler. Zaman yönetimi, problem çözme ve baskı altında karar verme deneyimleri kazanacaklar. Öğrenciler ayrıca roket sistemlerinin temel prensiplerini öğrenip, verileri kullanarak roketleri tasarlayacak ve fırlatacak, sinema salonlarında eğitici filmler izleyip, uzayda nasıl yaşandığını ve çalışıldığını öğrenecek. Bunun yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle takım halinde çalışarak özgüven ve sorumluluk duygusu kazanacaklar.

İngilizce eğitimi verilecek

Uzay kampında eğitimin ana dili İngilizce olan eğitmenler tarafından verileceğini söyleyen Koçer, “Bu programda farklı ülke ve kültürlerden arkadaş edinmenin yanı sıra İngilizce pratik imkanı da olacak. Programa katılacak öğrenciler, okulların tavsiyesi ve ilgili vakfın araştırmaları sonucunda, yaşları 12 ile 16 arasında değişen, iyi derecede İngilizce bilen öğrenciler arasından seçildi diyerek” açıklamada bulundu.

Ufkumuz açılacak

Öğrenciler de Gaziantep Sanayi Odası’nın girişimleri ile gerçekleşecek altı günlük uzay kampının kişisel girişimleri için çok önemli bir adım olacağını söyledi. Bugüne kadar kitaplardan ve televizyondan gördükleri uzay araçlarını ve uzayın bilinmeyenlerini yerinde görmek ve bu konuda uygulamalı eğitim alacak olmanın kendilerini heyecanlandırdığını belirten 12 öğrenci, altı günlük kamp sonrasında ufuklarının açılacağına inandıklarını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *