ANASAYFA arrow right Eğitim

“Uzay Ekonomisinin Geleceği” tartışılacak

“Uzay Ekonomisinin Geleceği” tartışılacak
YAYINLAMA: 12 Ağustos 2021 / 15.52
GÜNCELLEME: 12 Ağustos 2021 / 15.52
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisat Bölümü Doktora Öğrencisi Fırat Cem Doğan, Columbia Üniversitesi’nde yapılacak “Uzay Ekonomisinin Geleceği” adlı konferansa davet edildi.

F. Roosevelt ve Barack Obama gibi Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanlarının mezun olduğu, dünyanın en iyi küresel üniversiteler sıralamasında altıncı sırada bulunan; “Columbia Üniversitesi”nde yapılacak konferansa katılacak Cem Doğan, önemli analizler ve çıkarımlar ile üniversitesini temsil edecek.

Uzay ekonomisi ve Blockchain ile ilgili çalışmalar yapan John Hopkins Üniversitesi mezunu ve şuan The Universıty of New Hampshire Law School’da eğitim veren Prof. Dr. George Pullen gibi önemli akademisyenler konferansa konuşmacı olarak katılacak. Dubai, Washington, DC ve Dublin'deki Fortune 100 şirketlerinin yöneticileri ve yeni kurulan şirketlere danışmanlık yapan Samson Williams gibi duayen isimlerin de eğitmen olduğu konferansta, uzay endüstrisi ve yükselen uzay ekonomisi ile ilgili birçok konu detaylı olarak konuşulacak.

Dünyanın en iyi yatırım kuruluşlarından Goldman Sachs, Morgan Stanley gibi diğer önde gelen yatırımcı kuruluşlar, uzay ekonomisinin önümüzdeki yıllar içinde trilyonlarca dolar değerinde olacağını tahmin ediyor. Bu yönden konferansın büyük önem taşıdığını açıkladılar.

Dünyanın önde gelen ülkelerinin uzay araştırmalarını son zamanlarda arttığını ifade Fırat Cem Doğan: “Öncelikle böyle önemli bir konferansa davet edilmiş olmak onur verici. Katılacağım bu konferansın önemini çok iyi bilmekteyim. Çağımızda gelişen ve her geçen gün büyüyen teknoloji ile yeni dünya düzeni ve geleceğin inşası uzay araştırmalarından geçecek. Dünyanın önde gelen yöneticilerinin mezun olduğu Columbia Üniversitesinin konferansına kabul edildiğim için çok mutluyum ve eğitimimi sürdürdüğüm Hasan Kalyoncu Üniversitesini en iyi şekilde temsil edeceğim.” dedi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *