ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Uyuşturucu semineri düzenlendi

Uyuşturucu semineri düzenlendi
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2022 / 14.37
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2022 / 14.37
Memurlar Vakfı seminer salonunda kamuda çalışan memurlar için, narkotik şube müdürlüğünden komiser Adnan Fikirli’nin konuşmacı olarak katıldığı uyuşturucu madde bağımlılığı konulu seminer düzenlendi.

Memurlar Vakfı Başkanı Abdulkadir Toprak, ülkemizin ve dünyanın acil çözülmesi gereken bir sorunu olan uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda kamuda çalışan memur arkadaşlara gitmek ve bir nişan indirmek için böyle bir seminer düzenlediklerini belirterek, bu çalışmalarının daha sonraki günlerde geniş kitlelere yapılacağını sözlerine ekledi.

Adnan Fikirli, “Sosyal bir varlık olan insanın çevre ile uyum içinde olması, akıl ve zihin sağlığı ile mümkündür. Bu sebeple akli ve zihni hayatın en büyük düşmanı olan uyuşturucular, insanın aileden, toplumdan kopararak yalnızlığa ve bunalıma sürükleyerek sorumsuz bir hayvani hayata mahkum etmektedir” dedi.

Fikirli, intiharların, cinayetlerin ve her türlü fuhuş yat, gasp ve anarşinin temelinde uyuşturucu olduğunu, ayrıca verem kanser ölümcül hastalığın yayılmasında en büyük etkinin uyuşturucular olduğunu kaydetti.

Fikirle, “Uyuşturucu madde kullanımının nedenleri arasında konunun hafife alınması ve diğer kafa bulma eğlence yerlerinin bir daha kullanılıp bırakırım düşüncesi, çevreye uyum sağlama, kişinin geleceği konusundaki kaygıları, ekonomik bozukluklar, eğitimdeki zafiyet ve yetersizlik, kötü arkadaş ortamları gibi etkenleri sayabiliriz” dedi.

Fikirle, “Bu konuda gençlerin dikkat edeceği noktalar var. Gençler gerçek sevgi ve mutluluğu mutlaka kendi yuvalarında aramalıdır. Kötü arkadaş gruplarından, içki, uyuşturucu, kumar, fuhuş evden kaçma gibi faaliyetlerden kaçınmalı bu konuda büyüklerin sözlerini dinlemelidir. Toplumun uyuşturucu madde bağımlılığının yayılmasını önlemek için alınacak tedbirlerin başında eğitim faaliyetlerinin geldiğini, bu bakımdan orta ve yüksek öğretim gençliğinin eğitim programlarında yapılacak düzenlemeler ile bilinçlendirilmesi, aile içi iletişim çalışmaları ile toplumun en küçük biriminde dahi mücadeleye katkı sağlanması yararlı olacağını belirtip tedavi merkezleri artırılmalı insanları bu merkezlere çekerek çalışmalara hız verilmelidir. Ayrıca uyuşturucu ile mücadele toplumun temeli olan eğitimin en güçlü hastası olan televizyon, radyo ve yazılı basını da büyük görevler düşmekte. Bu üçlü her zararlı konuda olduğu gibi uyuşturucu, alkol, sigara gibi konularda da halkımıza ülkemizin geleceği olan gençliğimizi uyarıcı nitelikte ciddi, ilmi ve periyodik yayınlar yapmalıdır” dedi.

Fikirli, konuşmasının sonunda unutulmaması gereken önemli bir hususunda kurumların görevlileri bu kutsal mücadeleyi kalplerinde yaşatmalı, yaptığı mücadelenin ulvi bir mücadele olduğu bilinciyle hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *