ANASAYFA arrow right Güncel

Uyuşturucu maddeyle ilgili dosya sayısı 500 bini geçti

YAYINLAMA: 18 Eylül 2022 / 20.17
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2022 / 20.17
Demokrat Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Av. Mehmet Barış Kınacılar, Gaziantep’te son bir ayda 9 kişinin intihar ettiğini açıkladı, “Gaziantep, yaşanılabilir şehirler sıralamasında 33. sırada yer aldı” dedi

 ‘Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik dar boğaz akabinde maddi imkansızlıklar bize göre bunun en büyük sebeplerinden’ diyen Kınacılar, “Maddi imkansızlıklar insanları çaresizliğe yiterek ekonomik buhranların yanında uyuşturucu madde bağımlılığını tetiklemiş ve yine uyuşturucu madde ile ilgili dosya sayısı 500 binleri geçti. Olayların temelinde ise ekonomik sebepler yatmakta olup mevcut hükümetin istikrarsız politikaları neticesinde vaziyet bu duruma geldi” ifadelerini kullandı.

Hırsızlık, dolandırıcılık ve yağma suçlarında artış var

Kınacılar, “Adalet Bakanlığı’nın istatistiklerine göre ülkemizde suç oranlarının artığını özellikle malvarlığına karşı işlenen hırsızlık, dolandırıcılık ve yağma suçlarında artış var. Adli istatistiklere bakıldığında ise 85 milyon nüfusu olan ülkemizde 14 milyon kişinin şüpheli olduğunu öğrenmek içler acısı” tespitini yaptı.

Güvenli şehir Gaziantep olarak yola çıkılıp geliştirilmek istenen projelere bakıldığında yapılmak istenen ile mevcut arasında dağlar kadar fark bulunduğuna vurgu yapan Kınacılar, “Nitekim şehrin kalabalığı çok olup geçiş şehri olarak gerek Suriye’den gerek Afganistan’dan ve son dönemde Irak’ta yaşanan kargaşa neticesinde o ülkeden de alınmış ve alınacak olan sığınmacıların bu olumsuz tabloya katkısı büyük. Ülkemize zorunlu nedenlerle yerleşmiş ve gitmeye de niyeti olmayan bu kesimin toplumu sosyal ekonomik yönden olumsuz etkiliyor. Yani ucuz işçi çalıştırmaktan memnun olan patronların ve ekonomik anlamda göstergeler yukarı çıksın diye olumsuzlukları göz ardı eden hükümetin bu durumdan şikayeti olmaz iken toplumun diğer bireyleri özellikle orta kesim ve alt kesim en büyük etkilenen oldu” dedi.

Gaziantep, yaşanılabilir şehirler sıralamasında 33. sırada yer aldı

Kınacılar, “Şehrin bir yanında büyük ve lüks evler, villalar, plazalar milyon paralara satılırken diğer yanı açlığı dibine kadar yaşıyor. Gelir dağılımdaki adaletsizlik insan davranışlarını olumsuz yönde etkiliyor. Forbes dergisinin 2021 yılında yaptığı 94 başlıktaki veri setine göre yapılan araştırmanın sonuçları, ülkemizde ‘İş yapmak ve yaşamak için en iyi kentleri araştırmasında Gaziantep yaşanabilir şehir sıralamasında 33. sırada yer aldı. Büyüklük ve nüfus olarak ülkemizin ilk 8 sıralamasında olan şehrimizin yaşanabilirlik anlamında bu kadar geride olması düşündürücü” açıklamasını yaptı.

AKP iktidarı artık yönetme yetisini kaybetti

Büyük propagandalar ile göreve başlayan AKP iktidarının artık yönetme yetisini kaybettiğini, vizyon vizyon diye abartılı şovların içinin boş olduğunun ayan beyan ortalığa döküldüğünü sözlerine ekleyen Demokrat Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Av. Mehmet Barış Kınacılar, konuşmasını şöyle bitirdi: “Yeni yönetim yanında artık genç, dinamik ve işini hakkı ile yapan liderlere ihtiyaç vardır. Demokrat Parti olarak liderimiz Gültekin Uysal ile ülke yönetimine en büyük talip biziz. Eğitimi, ekonomisi, sanayisi, adaleti ve dış politikası ile dönülmez noktalara sürüklenen mevcut yönetimin kenara çekilip işi ehli ile yapacak liderlere vermesi artık elzem oldu. AKP hükümeti artık rotasını şaşırmış ve sırf ülke yönetiminde kalmak adına ülkeyi bu hale getirdi. Yerel anlamda şehrimiz Gaziantep doğru politikalar ve hizmetler ile tekrar eski huzurlu günlerine kavuşacak.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *