ANASAYFA arrow right Yaşam

Uyuşturucu kullanım yaşı 12-13’e kadar düştü

YAYINLAMA: 03 Ekim 2022 / 21.27
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2022 / 21.27
Uyuşturucu başlı başına çok önemli bir sorun!

Muhtarlıklar elektriğin ticari işletme olarak faturalandırıldığını ifade eden Boyacı Mahallesi Muhtarı Halil Soylu, birçok muhtarın bu konudan dert yandığını söyledi. “Mahallemizin en büyük sorunu hırsızlık ve uyuşturucu.”

Hırsızlık yapanlar ile uyuşturucu satıcılarına yönelik cezai müeyyidelerin yükseltilmesi gerektiğini belirten Soylu, “Birçok kişi işsiz olduğu için hırsızlık yapıyor. Emniyet gece geziyor, ama devriye sayılarının arttırılmasını bekliyor ve istiyoruz. Uyuşturucu başlı başına bir sorun. 35 yıldan beri Boyacı Mahallesi’nde ikamet ediyorum ve 3 dönemden beri de muhtarım. Suriyeliler geldikten sonra hem uyuşturucu satıcıları hem de kullananların sayısı arttı. Mahallede uyuşturucu kullanım yaşı 12-13’e kadar düştü” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri tedirgin

Mahallenin birçok sorunu bulunduğunu kaydeden Soylu, “Hurdacılar, hurda toplamanın yanı sıra aynı zamanda uyuşturucu satıyorlar, hırsızlık yapıyorlar. Hurdacıların hiçbiri Gaziantep Valiliği’nin almış olduğu karara uymuyor. Mahallemizde hırsızlık olayları tavan yaptı. Mahalle sakinleri çok tedirgin ve nöbet tutuyorlar. Çünkü hırsızlık olayları geçen yıla oranla en az yüzde 50 oranında arttı. Dolayısıyla bu konuya bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yetkililer mahallemiz ile ilgileniyor, lakin çözüm yok

Soylu, “Mahallemizde 2 bin civarında seçmen var ama nüfusu Suriyelilerle beraber 20 bin dolaylarında. Bu nüfusun en az 10 binini Suriyeliler oluşturuyor. Parkımız mevcut, 2 sosyal tesisimiz var. Ayrıca ilkokul, ortaokul hatta lisemiz bile yok, öğrenciler başka okula gidiyor. Yetkililer mahallemiz ile ilgileniyor, lakin çözüm yok” dedi. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *