ANASAYFA arrow right Yaşam

Uyuşturucu ile mücadelede devlet üzerine düşeni hakkıyla yapmıyor

Uyuşturucu ile mücadelede devlet üzerine düşeni hakkıyla yapmıyor
YAYINLAMA: 04 Ekim 2021 / 20.53
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2021 / 21.01
Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Ali Bakım, seçilmesi halinde Gaziantep Barosu’nun Anayasa ve her türlü yasal düzenlemeye müdahil olacağını söyledi

Uyuşturucunun toplumun en büyük yürek yarası olduğunu söyleyen Bakım, “Uyuşturucu sadece Gaziantep’in değil, tüm Türkiye’nin sorunu ve en ücra köşelere kadar girmiş durumda. Uyuşturucu ile mücadelede devletin üzerine düşen görevi hakkıyla yaptığına inanmıyoruz. Çünkü üniversitelerimiz başta olmak üzere liselerimizde ve ortaokullarımızda uyuşturucu kullanımı arttı” dedi.

Gençliğimiz elden gidiyor çok berbat durumdayız

Bakım, “Devlet, zaman zaman operasyonlar düzenliyor. ‘Şu kadar torbacı yakaladık, şu kadar esrar, eroin yakaladık, şu kadar içiciyi içeriye tıktık’ demek çözüm değil. Uyuşturucunun kaynağına inmek zorundayız. Çünkü uyuşturucunun kaynağını kurutmadıkça daha birçok genci şehrin kuytuluklarında bulacağız. Uyuşturucu illetine düşen aileler akın akın geliyor. Anaların yürek yakan feryadı karşısında ‘İçicilikten, torbacılıktan’ dem vurup da uyuşturucu ile mücadele ediyorum diyemezsin. O yüzden kaynağını kurutmalıyız. Şimdi gençliğimiz elden gidiyor, çok berbat durumdayız. Gaziantep Barosu olarak, uyuşturucu konusunda seminerler, sempozyumlar düzenleyeceğiz ve güvenlik güçleriyle ortak çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

Şu anda müthiş bir sosyal ve ahlaki çöküntü içindeyiz

‘Sosyal bozulma ve ahlaki çöküş her platformda aldı başını diyor’ diyen Bakım, “Aile denen kavram yok oldu. Boşanmalarla ekonomik dengeler bozuldu. Kadınlar aile içi şiddete maruz kalırken, boşandıktan sonra da toplum içi şiddete maruz kalıyor. Bu hem maddi hem manevi hem ahlaki hem de taciz boyutunda böyle. Maalesef, insana, aileye, kadına yatırım yapmadık. Politikalarımız ile bunları ciddi bir şekilde takibe almadık. Ondan sonra sorunlar kar yumağı gibi büyüye büyüye önümüze geldi. Şu anda müthiş bir sosyal ve ahlaki çöküntü içindeyiz. Küçük çocuklarımızı koruyamaz, bir yere teslim edemez olduk. Evden çıkmasına müsaade edemiyoruz. Çünkü evden çıktıktan sonra çocuklarımızı hangi felaketin beklediğini göremiyoruz. Gaziantep Barosu bu konuları ele alarak bilimsel bir şekilde çözümler sunacak. Bunun için komisyonlarımızı hazırlıyoruz. Seçilmemiz halinde çok farklı bir baro anlayışı getireceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Kendisiyle kavgalı bir toplum haline geldik

Türkiye’de okul servislerinin ve taksilerin denetlenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Adayı Bakım, “Koltuk altlarında levye, başta, sopa, bıçak gibi her türlü alet var. Bir kavga olduğunda şoför koltuğun altındakini alıyor, karşı tarafa saldırıyor. Kendisiyle kavgalı bir toplum haline geldik. Bu sorun devletin politikası ile çözülmeli. Gaziantep Barosu da bu tür sosyal patlamalara sessiz ve kayıtsız kalmayacak. İşin ehli uzmanlar ve üniversitelerle iş birliği ile periyodik olarak sempozyumlar düzenleyeceğiz. Önce hukuk, önce adalet, önce insan haysiyetine ve onuruna uygun yaşam diyoruz. Hukukun yaşanır hale gelmesiyle birlikte meslektaşlarımızın da sorunlarını çözeceğiz. Yeni başlayan meslektaşlarımızın maddi, manevi itibar sorununu halledeceğiz. En uygun şekilde ofisler açılmasını sağlayacağımız gibi mesleğin saygınlığını koruyarak ‘Ben avukatım’ gururunu yaşatacağız” diye konuşma gerçekleştirdi.

Barolar en güçlü Sivil Toplum Örgütleri

Baroların en güçlü Sivil Toplum Örgütleri olduğunu ifade eden Bakım, “Baroların amacı; Türkiye’nin hukuk düzenini sağlama en etkin kuruluşlar arasında yer alıyor. Bugüne kadar ki Anayasa ve yasalar başta olmak üzere her türlü yasal düzenlemelerde Türkiye Barolar Birliği, Gaziantep Barosu ve Türkiye’deki tüm barolar üzerine düşeni yapmıyor. Hukuk yoksa yaşam yok diyorsak, o zaman barolar olarak hukukun yaşanır hale getirilmesi birinci görevimiz olduğu gibi her türlü yasal düzenlemelerde de millet adına müdahil olmak zorundayız” açıklamasını yaptı.

Hukuk varsa, demokrasi varsa yaşam var

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Ali Bakım, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Kadın, çocuklar, uyuşturucuyla mücadele olmak üzere birçok alanda yasal değişiklik yapılıyor. Fakat barolar bu yasal değişikliklere karşın suskun kalıyor. Gaziantep Baro Başkanı olarak seçildiğimde, baro içerisinde oluşturacağımız etkin ve yetkin meclislerle her yasa değişikliğin de Gaziantep Barosu görüş bildirecek ve TBMM’de görüşülen her kanun tasarısına müdahil olacak. Hukuk varsa, demokrasi varsa yaşam var. Yargı ve yasama eleştirilerin odağın da en büyük yara alıyor. Yasamayı dizayn edebileceğimiz gibi, yasayı yürütme organının da takipçisi olacağız. Gaziantep Barosu, nerede bir haksızlık, zulüm, hukuka aykırılık var ise orada olacak. Bizim asli görevimiz hukukun yaşanır hale gelmesi. Bunu da başaracağımıza inanıyorum.”  Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *