ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Uyum yasalarını çıkarmayan hükümette yer alamayız

Uyum yasalarını çıkarmayan hükümette yer alamayız
YAYINLAMA: 22 Mart 2021 / 17.53
GÜNCELLEME: 22 Mart 2021 / 17.53
AB’ye uyum yasaları çıkarılmadan erken seçime gidilmesinin yanlış olacağı görüşünü savunan ANAP II Başkanı Necati Binici, “Yasaları çıkarmayacak bir hükümetin içerisinde ANAP olarak yer almayacağız” dedi.

DSP’deki istifaların hükümeti olumsuz etkilediğini hatırlatan Binici, “Mevcut hükümet AB uyum yasalarını çıkardıktan sonra seçime gitmeli. Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları da yeniden düzenlenmedi. Bunda o kadar ısrarlı değiliz, öncelikli olarak AB ile ilgili yasalar çıkarılmalı” dedi.

Binici, “ Zaten Seçim ve Siyasi Partiler Yasası şimdi değiştirilse bile, yasa gereği ancak bir yıl sonra uygulama şansı var. O nedenle AB ile ilgili yasalar daha öncelikli. Tüm partiler bu konuda duyarlı hareket etmeli ve yasaların çıkmasına yardımcı olmalı. Türkiye’nin buna acil ihtiyacı var. AB uzlaşma komisyonu üyeleri önümüzdeki hafta yalnız üç maddeyi değil, AB i-le ilgili 15 yasayı ele atarak hazırlık çalışması yapmaya başlayacak. Partiler arasında uzlaşma sağlandığı takdirde de 29 Temmuz’da TBMM toplantıya çağrılacak ve yasalar mecliste çıktıktan sonra erken seçime gidilecek” dedi. ANAP olarak hiçbir zaman seçimden kaçmadıklarını söyleyen Binici, AB ile ilgili uyum yasalarının çıkarılması şartı ile seçime evet dediklerini bu sözlerinin de arkasında olduklarını açıkladı.

Yeni oluşumun varlık gösteremeyeceğine de değinen Binici konuşmasına sözlerine şöyle devam etti: “FP’den bölünüp Ak Partiyi kurdular. Şimdi de DSP bölündü yeni bir parti kurutacak. Bunların neresi yeni oluşum? Buralarda siyaset yapanlar zaten yeni değil. Eskiden beri bu partilerin içerisinde görev yapan insanlar. DSP’den ayrılanlar üç yıldan bu yana Bakanlık ve milletvekilliği görevi yapıyor. Bunların umut olacağını sanmıyoruz”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *