ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Uyum yasaları tamam şimdi sıra tatbikatta

Uyum yasaları tamam şimdi sıra tatbikatta
YAYINLAMA: 08 Nisan 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 08 Nisan 2021 / 13.21
Güneydoğu Anadolu İplik Sanayicileri Derneği Başkanı Muharrem Balat AB’ye uyum yasalarını tatbikatta başarıyla hayata geçirecek güçlü ve iradeli yönetimlerin AB’ye giriş sürecini geriye çekebileceğini ifade etti.

AB’ye uyum paketinin kabul edilmesiyle Türkiye’nin önündeki en büyük engelin kalktığına işaret eden Balat, şimdi sıranın bu yasaların tatbikine geldiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “AB ile yapılacak görüşmelerde çok dikkatli olmak gerek. Türkiye gerçeklerini göz önünde bulundurmazsak, bundan sanayimiz ve müteahhitlik hizmetleri büyük zarar görür. Söz konusu yasalara uygun olarak yapılacak reformların gerçekleşme süresi, iyimser bir yaklaşımla en az 15-20 yılımızı alacaktır. Bu süreç çok inanmış bir yönetici kadrosu ve her yapılan reformun halkımıza anlatılması ile belki 10 yıla indirilebilir.

Yasalara uyması gerekenler, tam olarak ikna edilmezse uygulamada çok büyük eksiklerle karşı karşıya kalınır. Bunun sonucunda AB’ye uyum uzun zaman alır ve bu da bıkkınlık getirebilir. Onun için bu dönemde seçilecek yöneticilerin, parlamenterlerin liberal ekonomiye inanması çok önemli. Bunu bir mecburiyet, bir yasak savma olarak görmeyip ekonomimizin kurtuluşunun bir gerçeği olarak gören, buna inanan yöneticilerin iş başında olmasıyla reformların gerçekleşmesi mümkün olacaktır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *