ANASAYFA arrow right Teknoloji

Uykusuz ve yorgun yola çıkmayın

Uykusuz ve yorgun yola çıkmayın
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
866 bin 615 öğretmenin aynı anda tatile çıktığını hatırlatarak, trafik kazaları konusunda uyardı. 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2013 - 2014 Eğitim ve Öğretim yılı yarıyıl tatilinin başlaması sebebiyle 17 milyon 234 bin 452 öğrenci ile birlikte 866 bin 615 öğretmenin aynı anda tatile çıktığını hatırlatarak, trafik kazaları konusunda uyardı. 

TESK Genel Başkanı Palandöken, yaptığı açıklamada, özel araçları ile tatile çıkacak olan öğretmen, öğrenci ve velilerin araçlarında mutlaka zincir bulundurmaları gerektiğine dikkat çekerek, “En önemlisi uykusuz, yorgun yola çıkmamalı ve kışın şoförlüğüne güvenemeyenler ise seyahatlerinde mutlaka toplu taşıma araçlarını kullanmaları kendi faydalarına olacaktır” ifadelerine yer verdi.
17 milyon 234 bin 452 öğrenci ile birlikte 866 bin 615 öğretmenin bir anda tatile çıkacağı için trafikte yoğunluk yaşanacağını vurgulayan Palandöken şunları kaydetti: “Yaşanacak yoğunluk nedeniyle tatile çıkacak olan öğrenci, öğretmen ve velilerimizin acele etmemeleri kendileri ve araçlardaki diğer yolcuların can güvenliği açısından çok önemli. Her tatil döneminde insanlarımızın aynı anda hareket etmelerinden dolayı trafik kazalarında artışlar yaşanmaktadır.Eğitim ve öğretim yılının ilk yarıyılını tamamlayıp, sevdiklerimizle beraber geçireceğimiz tatilimizi kötü anılarla noktalamayalım.Heyecan duyduğumuz böyle günlerde çocuklarıyla birlikte tatile çıkacak olanlar araçlarının bakımını yola çıkmadan kış şartlarına göre yaptırmalıdırlar. Uzun süre yağmayan kar tatille birlikte Türkiye genelinde yağmaya başlayacak.”
Palandöken, okulların tatil olmasının ardından Türkiye genelinde kar yağışının beklendiğine dikkat çekerek şöyle devam etti: 
“Bir an önce tatile çıkayım, şu stresli ortamdan kurtulayım diyerek aşırı hızla araç kullanılmamalı ve hatalı sollama yapmamaya özen gösterilmelidir. Araç kullanırken bunalan ve uykusu gelen bütün sürücüler yol güzergâhı üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde 20-30 dakika mola vermelidirler.Ayrıca araç kullanırken sürücülerimiz sigara içmek ve telefonla konuşmak gibi dikkat dağıtacak davranışlardan da uzak durmalıdırlar.Çünkü yorulan ve uykusuz olan sürücülerin refleksleri bozulmakta ve kaza melekeleri artacağından, dikkatlerini dağıtacak cep telefonu ve sigara içme gibi davranışlardan kaçınmalıdırlar. Uzun yola çıkacak sürücülerin güvenli bir yolculuk yapmaları için kışın sabah erken saatlerde veya gece yolculuğundan kaçınmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü gizli buzlanma kazalara davetiye çıkarıyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *