ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Uygulamalı eğitim yaygınlaşmak zorunda

Uygulamalı eğitim yaygınlaşmak zorunda
YAYINLAMA: 12 Ocak 2023 / 15.59
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2023 / 15.59
Hacı Muzaffer Bakbak Kız Meslek Lisesi bünyesinde kurulan trikotaj eğitim merkezinden mezun olan öğrenciler, düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı.

Törende, teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimin de çok önemli olduğu vurgulandı. Özellikle mesleki alanda gelişmenin sağlanması için uygulamalı eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğinin altı çizildi.

Mesleki eğitim veren okulların sayısı artırılmalı

Sanayi kenti olan Gaziantep’te, kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için mesleki eğitimin hayati önem taşıdığına dikkat çekilirken, ekonomik kalkınmanın ivme kazanması için mesleki eğitim veren okulların sayısının artırılması gerektiği ifade edildi. Organize Sanayi bölgesi alanında temeli atılan ve hayırsever iş adamı Naci Topçuoğlu tarafından yaptırılan meslek yüksek okulunun da eğitim-öğretime başlamasıyla birlikte, mesleki eğitimde önemli bir adım atılmış olacağı vurgulandı.

Trikonun %50’den fazlası ilimizde üretiliyor

Ticaret Odası başkanı Mehmet Aslan, trikotaj sektörünü geliştirmek ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtirken, “Mesleki eğitime yönelik çalışmalarımızın nihai sonucu, burada törenle mezunlarına sertifikalarını verdiğimiz trikotaj eğitim merkezidir. Odamız öncülüğünde kurulan bu merkezde temelde iki amaç doğrultusunda eğitim yapılıyor. Öncelikle, triko örme ve konfeksiyon konusunda sektördeki mevcut beyin elemanların eğitimi yanında triko bölümünde okuyan öğrencilerin sektörde yetiştirilmesi ve firmalarda istihdamını hedefliyoruz. 120 metre karelik bir alanın üzerinde kurulmuş ve gerekli makine ve teçhizatı, merkezin tadilatı ve hammadde temini sektörde yer alan firmalar tarafından gerçekleştirilmiştir. Triko üretiminin yaklaşık %50’sinden fazlası Gaziantep’te gerçekleştiriliyor. Böylesine önemli bir potansiyelin Özellikle dış pazarlarda karşılaştığı sorunların giderilmesi ve sektörün her açıdan desteklenmesi amacıyla oda olarak 2001 yılından beri milli eğitim müdürlüğü ile çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Pratik eğitimin öneminin vurgulandığı konuşmaların ardından 60 öğrenciye sertifikaları verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *