ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üyelerimizi yok sayıyorlar

Üyelerimizi yok sayıyorlar
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2022 / 14.41
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2022 / 14.41
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Kılıç, alanlarda aldıkları haklarının masa başında ellerinden alınmak istediğini söyledi.

Kayıtlı üyelerin yok sayıldığını savunan Kılıç, “4688 sayılı yasa uyarınca hükümet ve 2004 yılı ücretli konusunda toplu sözleşme masasına oturacak yetkili konfederasyon ve sendikaların belirlenmesi için 31 Mayıs’ta üye formlarımızı çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı’na teslim ettik. Türkiye’nin ve kamu çalışanlarının en büyük konfederasyonu olan Türkiye kamu-sen, her zemin ve platformda kamu çalışanlarının haklarını sonuna kadar araştırmıştır. Bu kesimin üstüne yüklenmek istenen bir takım sıkıntıları bertaraf etmeye çalışan bir anlayışla sorumluluğunun bilincinde hareket etmeye devam ediyor. Demokratik tüm platformda bu tavrını açık ve net ortaya koymaktadır. Ancak görünen odur ki Türkiye kamu senin sesini azaltmak isteyenler geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda çirkin saldırılarda bulunmuşlardır” dedi.

Alanlarda kazandığımızı

masa başında alıyorlar

Üyelerin yok sayıldığını savunan Kılıç, “16 genel merkez yönetim kurulu üyesi, 23 şube başkanı ve 42 yönetim kurulu üyesinin üyelikleri yok sayılmıştır. Ayrıca 2002 yılında üyeliği kabul edilen Türk Eğitim-Sen üyesi 16.000 üyenin, Türk Enerji Sen de 5021 üyenin üyeliği 2003 yılı listelerinde geçersiz sayılmıştır. Türkiye Kamu-Sen’in binlerce üyesinin yok sayarak masa başında kazanma yollarını aramaya çalışmışlardır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından bir açıklama beklemekteyiz. Geçen sene üyeliği kabul edilen ve 2003 yılında geçersiz sayılan Türk Enerji-Sen 5021 üyesi ile Türk Eğitim Sen’in 16.000 üyesinin istifa formları ve emeklilik ya da ölüm belgesi ile belgelenmesi gerekmektedir. Türkiye Kamu Sen’in yetkili konfederasyon olması için saha üye formlarına, yalana, dolana riyaya ihtiyacı yoktur. Türkiye Kamu-Sen, bütün kamu çalışanlarının haklı sesidir” şeklinde açıklama yaptı.

Kılıç, Her yıl yenilenmesi zorunlu hale getirilen yetki konusu aslında Avrupa Birliğine girmeye hazırlandığını söyleyen ve bu maksatla da sivil toplum kuruluşlarına daha çok imtiyaz verilmesine öngören bir yaklaşımın bir sonucu olacağı gibi, bu konuda izlenen haksız ve yanlış yaklaşımlarla Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarına yönelik eziyet anlamına geliyor” şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *