ANASAYFA arrow right Güncel

Üyelere ve taksi duraklarına 10 bin maske dağıtıldı

Üyelere ve taksi duraklarına 10 bin maske dağıtıldı
YAYINLAMA: 29 Nisan 2020 / 21.16
GÜNCELLEME: 29 Nisan 2020 / 21.16
Yaptığı çalışmalarla örnek oda olarak gösterilen Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası, üyelerine ve taksi duraklarına 10 bin adet maske dağıtımı gerçekleştirerek takdir topladı

Durak durak maskelerin dağıtımının yapıldığını anlatan Akdoğan, “Koronavirüs salgını sadece Türkiye’yi değil, dünyayı etkiledi. Biz de bu konuda elimizi taşın altına koyarak devletimize yük olmamak için 10 bin adet maskenin dağıtımı yaptık, 5 bin adet daha sipariş ettik. İnşallah bunu da en kısa zamanda dağıtacağız” ifadelerini kullandı.
Araçlarımız günlük dezenfekte ediliyor

Araçların tek ve çift plaka olarak çalışmaya başladığını kaydeden Akdoğan, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm araçlarımız günlük dezenfekte edilmektedir. Araçlarımızın yanı sıra duraklarımız ve yazıhanelerimizi hem biz hem de belediyeler dezenfekte yaptı. Ayrıca yeni alınan tedbirlere göre 4 yolcu yerine en fazla 2 yolcu alabiliyoruz” şeklinde konuştu.
Salgın döneminde en güvenilir yolculuklar taksilerde yapılır
Salgın döneminde taksiye binmenin daha güvenilir olduğunu belirten Başkan Akdoğan, “Koronavirüs ile beraber taksilerimiz önemi bir kez daha ortaya çıktı. Çünkü taksilerde en fazla bir veya iki kişi binebiliyor. İnsanların birbirine teması yok ve sosyal mesafeyi de korumuş oluyorlar. Ama toplu taşımalara ise 21 kişi biniyor. Bu rakam kısıtlamaya rağmen bu kadar kısıtlama olmazsa bu rakam daha yüksektir. Dolayısıyla sosyal mesafe ortadan kalkıyor, ister istemez insanlar birbiri ile temas ediyor. Fakat taksilerden böyle bir durum yok. O nedenle salgın döneminde en güvenilir yolculuklar taksilerde yapılır. Aldığımız ölçü aleti ile taksiye binenlerin ateşi ölçülüyor ve eğer yüksek çıkarda gerekli yerlere bildiriliyor” değerlendirmesinde bulundu.
Esnafa, biraz daha destek istiyoruz
Koronavirüsün tüm sektörler gibi taksicileri de olumsuz etkilediğini açıklayan Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, esnafa yardım elinin uzatılmasını istedi, konuşmasına şöyle devam etti: “TESK ve devletimizden biraz daha destek istiyoruz. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, talep ve isteklerini ilgili bakanlıklara gönderdi. Verilen 25 bin kredi desteğine esnaflarımız başvuruda bulundu. Fakat, bu geçici bir çözüm. Çünkü bu kredinin bir de geri ödemesi var. İnşallah bu salgının bir an önce bitmesini ve işlerin yeniden açılmasını temenni ediyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *