ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üye sayımız 4 bine dayandı

Üye sayımız 4 bine dayandı
YAYINLAMA: 19 Ocak 2022 / 15.51
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2022 / 15.51
Türk Eğitim-Sen Şube başkanı Mustafa Kızıklı, Gaziantep’te üye sayılarının 4000’e yaklaştığını belirterek, 31 Mayıs’ta sendikaların üye sayıları tespit edilip yetkili sendika belirlenecek diye konuşarak üyelerini daha çok çalışmaya çağırdı.

Sultan düğün salonunda düzenlenen koordinasyon toplantısında konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Kızıklı, 11 yıldır faaliyet gösteren bir sendika olarak Türkiye genelinde üye sayılarının 200.000’i aştığını, Gaziantep’teki üye sayılarının da 4000’e dayandığını açıklarken, “31 Mayıs’ta sendikanın üye sayısı tespit edilip yetkili sendika belirlenecek. Önceki tespit aşamasında sendikamızın 27.000 üyesinin üyeliği kabul edilmedi. Genel başkanımızın adındaki ö harfinin noktaları unutulmuş Diye üyeliği kabul edilmedi. Ama bu kez Gaziantep’teki üye sayımız 4000’e dayandı. Başka sendikanın üye sayısı ise 1600’lere düştü” dedi.

Toplu görüşmelere biz katılacağız

Kızıklı, 31 Mayıs‘tan sonra yetki alıp toplu görüşmeler için masaya kendilerinin oturacağını ifade ederken, işte o zaman sendika üyesi olan memurlarla olmayanın farkı ortaya çıkacak. 15 Temmuz’dan itibaren de sendika üyesi olmayan memur kalmayacak” diye konuştu.

Kızlıkla, Eğitim Sen’in üyelerini devlet nezdinde suçlu durumuna düşürdüğünü iddia ederek, bir başka sendika da din kisvesi altında sendikacılık yaparak, öğretmenlere sizi müdür yapacağız diye vaatte bulunuyor” diyerek, Türk Eğitim-Sen olarak devletle değil, hükümetlerle mücadele etme anlayışında olduklarını ve üyelerinin hayranı olmayan hiçbir işe imza atmayacaklarını ifade etti.

Toplantıda eğitim çalışanlarından oluşturulan 49 takımın katılacağı bahar şenlikleri halı futbol turnuvasının kura çekilişleri yapıldı. Turnuvanın haziran ayında sonuçlanarak birinci ödül verileceği kaydedildi. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kızıklı ve yönetim kurulu üyeleri sendika üyeleriyle buluştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *