ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Uydurma anketlere kimse inanmayacak

Uydurma anketlere kimse inanmayacak
YAYINLAMA: 13 Haziran 2021 / 17.23
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2021 / 17.23
Gaziantep milletvekillerinden bir bölümü TBMM’nin kararından memnun olurken, meclisin tatil edilmesine karşı çıkanlar AB konusunda tarihi bir fırsatın kaçırıldığına dikkat çekti. Milletvekilleri seçimle ilgili anketlerin inandırıcı olmadığını vurguladı.

YTP Milletvekili Adayı olan Ali Ilıksoy meclisin kararına saygılı olduğunu belirterek, “Meclisin çalışması yönünde oy kullandım. Çünkü Siyasi partiler ve Seçim Yasalarında değişiklik yapılması gerekti. 12 Eylül hukukunun getirdiği ayıpla yaşıyoruz. Aslında Türk milleti olarak biz yumurta kapıya gelene kadar ses çıkarmıyoruz. Bu sorun yıllardır devam ediyordu, belki de bu dönem sorunun çözümüne çok yaklaşıldı, ama fırsat değerlendirilemedi. Yasalarda gerekli değişiklik yapıldıktan sonra seçime gidilseydi, çok daha sağlıklı bir seçim olacaktı, ama olmadı” dedi.

Ilıksoy, daha önce 446 milletvekilinin erken seçim yapılması için oy verdiğini, son meclis toplantısında ise seçimin olmasını isteyenlerin sayısının 190’a kadar düştüğünü belirterek, bunun da gerçek niyeti ortaya koyduğunu söyledi ve “Şimdi bu tartışmaları bir kenara atıp seçime hazırlanıyoruz. Pazar günü seçim bildirgemizi açıklayacağız. İktidara geldiğimizde bildirgemizdekileri yapmayı vaat ediyoruz. Partimizin baraj sorunu yok. Paralı anketlerle herkes bir tahmin yürütüyor. Anketlerin sağlıklı olduğuna inanmıyorum” şeklinde konuştu.

ANAP Milletvekili ve Turizm Bakanı Mustafa Taşar, seçimlerin ertelenmesi veya iptal edilmesi gibi bir çaba olmadığını belirterek, milletin sapla samanı birbirine karıştırdığını söyledi. Taşar, “TBMM’de yapılan oylama, meclis açık kalsın çalışsın veya çalışmasın konusunun oynanmasıydı. Çünkü ortada bir Irak sorunu var, bazı kanunlarda yapılması gereken değişiklikler var, mesele bu. Biz seçimlerin ertelenmesine karşı değiliz ki, yani seçimlerin bir ay sonra yapılmasının kime ne zararı olacak? Eğer bir ay sonra yapılsaydı, ülkenin menfaatine olacaktı. Meclis başkanı zaten oylamayı sağlıklı yapmadı. Gümrükten mal kaçırır gibi bir oylama yapıldı. Sonunda inşallah 78. maddeye göre tekrar toplanma ihtiyacını hissetmeyiz diye konuştu. Aslında o da biliyor, ülkenin çok sıcak gelişmeler var. Aralık’tan sonra seçim yapılsa kıyamet kopmazdı” dedi.

Meclisin aldığı karara saygılı olup, ANAP olarak seçime hazır olduklarını söyleyen Taşar, “Parti olarak kesinlikle baraj sorunumuz yok. Ayrıca paralı olarak yaptırılan, şartlı, yönlendirilmiş anketlere inanmıyoruz. Zaten anketlerin sonucuna bakılarak karar verilecekse o zaman seçime ve bunca masrafı yapmaya ne gerek var? Kim birinciyse görevi ona devredelim. Böyle şey olur mu? ANAP birinci parti olarak çıkacak. Seçmen yapılan hizmetleri değerlendirerek oy kullanacak. Öyle uyduruk anketlere kimse aldanmayacak” diye konuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin tüm baskısına karşın meclisin çalışması yönünde oy kullanan MHP Milletvekili Mehmet Ay, “Parti olarak grup kararı almadık. Bu nedenle herkes özgür şekilde kararını verdi. Ben de gerekli kanunların çıkarılması için meclisin çalışması yönünde oy kullandım. Bu demek değildir ki seçim yapılmasın. Zaten seçimle ilgili kanun daha sonraki önergeydi bu yüzden sonra görüşülecekti. Eğer birinci sırada seçimin ertelenmesi oylansaydı, ben zaten karşı çıkardım. Çünkü seçimin yapılmasına karşı değilim” dedi. Ay 7. sırada milletvekili adayı gösterilmesine gücenmediğini ve küskünler hareketi içerisinde de yer almadığını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *