ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Uyanık muhasebeci 1.5 trilyonu götürmüş!..

Uyanık muhasebeci 1.5 trilyonu götürmüş!..
YAYINLAMA: 11 Kasım 2020 / 13.41
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2020 / 13.41
Gaziantep Esnaf Kredi Kooperatifi’ne üye 265 kişinin Halk Bankası’na olan kredi borcunu zimmetine geçirdiği iddiası ile yargılanan İbrahim Kalkan, kooperatif yöneticilerinin de tutuklanmasını istedi.

1997-2001 yıllan arasında Halk Bankası’na olan kredi borçlarını bankaya ödemeyip zimmetlerine geçirdikleri iddia edilen dönemin kooperatif başkanı ile birlikte 6 yönetim kurulu üyesi ve kooperatifin muhasebecisi İbrahim Kalkan’ın yargılanmasına devam edildi. Yaklaşık 1.5 trilyonu zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklu bulunan İbrahim Kalkan, aynı davada sanık olarak tutuksuz yargılanan yönetim kurulu üyelerinin de tutuklanmasını talep etti.

  1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya tutuksuz yargılanan dönemin kooperatif başkanı Mahmut Özbirecikli, yönetim kurulu üyesi Mehmet Şişli, Tekin Aytekin, Servet Güllübülbül, Celal Tavuz ve Mustafa Üzer ile avukatları ve mağdur şikayetçi bazı esnaf katıldı.

Türk Ceza Kanunu’nun 202. maddesine göre zimmet suçuyla yargılanan İbrahim Kalkan 6 ile 12 yıl ağır hapis cezası ve zimmetine geçirdiği para misli kadar da para cezası istemi ile yargılanıyor. Kooperatif yöneticileri ise yine TCK’nin 203. maddesine göre ihmal nedeniyle zimmet oluşması ve artmasına sebebiyet vermekten yargılanırken, haklarında 3 aydan 2 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılanıyorlar.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmada mahkeme heyeti hazır bulunan tutuklu sanık ile tutuksuz yargılananların ifadelerini dinledi. Tutuksuz olarak yargılananların avukattan müvekkillerinin muhasebe ve bilgisayar işlerinden anlamadığı bu nedenle bunu çok iyi bilen İbrahim Kalkan’ın çift muhasebe kaydı tuttuğu ve bunun oyununa geldiklerini belirttiler. Tutuklu bulunan Kalkan ise yaptığı tüm işlemlerde yöneticilerin bilgisi olduğunu ifade ederek, tutuksuz yargılanan kooperatif yöneticilerinin de tutuklanmasını talep etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *