ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Uyanık bankacılar 80 bin dolar çaldı

Uyanık bankacılar 80 bin dolar çaldı
YAYINLAMA: 16 Aralık 2020 / 14.28
GÜNCELLEME: 16 Aralık 2020 / 14.28
Gaziantep HSCB Şubesi’nde çalışan iki bankacının, Şanlıurfa Şubesi’ndeki bir müşterinin hesabından 80 bin dolan hesaplarına geçirdiği ortaya çıktı.

HSBC Bank Gaziantep Şubesi’nde çalışan kasa sorumlusu Mehmet Çetin, gişe sorumlusu Ahmet Çolak, Şanlıurfa Şubesi’nin müşterisi olan Cemil Ö.’nün hesabından 80 bin dolar çekti. Olayın farkına varan Cemil Ö. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine yapılan operasyonda banka görevlileri yakalandı.

HSBC Bank Şanlıurfa Şubesi’nin müşterisi olan Cemil Ö.’nün hesabından 10 Nisan 2002 günü 80 bin ABD Dolarının vezne yönetmeni Mehmet Çetin’e ait kullanıcı kodunu kullanmak suretiyle çekilmiş olduğunun anlaşılması üzerine HSBC Bank müşterisi Cemil. Ö., Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan operasyonda banka vezne yönetmeni Mehmet Çetin ve gişe sorumlusu Ahmet Çolak yakalandı. Sorgularında Mehmet Çetin’in 33 bin 100 dolar kasa açığının bulunması üzerine gişe sorumlusu Ahmet Çolak ile müşterek olarak 10 Nisan 2002 tarihinde Şanlıurfa Şubesi Cemil Ö.’nün hesabından 80 bin doları nakit çekme yöntemi ile çektiklerini, 33 bin 100 doları ile kasa açığını kapattıktan sonra kalan 46 bin 900 dolarını kendilerinin aldığını ifade ettiler.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramada Ahmet Çolak’ta 6bin 900 dolar, Mehmet Çetin’de ise 40 bin dolar ele geçirildi. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *