ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Utanma belasına sesimiz çıkmıyor

Utanma belasına sesimiz çıkmıyor
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 16.02
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 16.02

Bir eczacının feryadı…

Gazetemizin yayınlarına çeşitli meslek çevrelerinden destek sürüyor. İsminin açıklanmasını istemeyen Gaziantep’in tanınmış eczacılarından biri, dün Sabah’a gönderdiği yazılı açıklamada, “Haciz kıskacı altındayım” diye feryat ederken, “Aslında eczacıların çoğu benim durumumda, ama kimse sesini çıkarmıyor” diyordu.

Daha sonra telefonla sorularımızı yanıtlayan eczacı, Sabah’ın son günlerde sürdürdüğü yayınların sonuç vermesini ve toplumsal bir çatışma ortamına girilmeden yetkililerin üreten, istihdam yaratan insanlara destek olması ve yardım elini uzatması gerektiğini söylerken, tüm meslek gruplarında insanların haciz ve icra kıskacında kaldığını ve canının yandığını ifade etti.

Yerel ecza depolarının yıllardan beri alacak verecek yüzünden eczacıların hiçbirine haciz işlemi uygulamadığını söyleyen eczacı, büyük holdinglerin işin içine girmesiyle acımasızlığın had safhaya ulaştığını, eğer avukat acımasızsa eczanelerin raflarının bile söküldüğünü, ancak utanma duygusu yüzünden kimsenin sesini çıkaramadığını ifade etti.

Tüm meslek gruplarının en büyük sorunun yüksek faizler olduğuna dikkat çeken eczacı şöyle konuştu: “Hiçbir esnafın veya meslek sahibinin bu faiz oranlarıyla çalışması veya ayakta kalması mümkün değil. Herkes tek tek dökülüyor. Bu ülkede kim üretip, istihdam yaratacak da, ülke ekonomik krizden kurtulacak? Hepimiz batıyoruz. Sana borcunun yerine faiz dahil ilaç vereyim diyorsun, yüzde 57 indirimli alırım diyor. Kendilerinden yüzde 27-30 arası indirimle aldığın ilacı yüzde 30 eksik almaya çalışıyorlar. Bu hangi insafa ve vicdana sığar?”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *