ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Utanç kuyruğu

Utanç kuyruğu
YAYINLAMA: 06 Kasım 2022 / 17.14
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2022 / 17.14
Yardıma muhtaç asker yakınları 10 milyon TL için saatlerce kuyrukta beklemeye razı…

Şahinbey Belediyesinin asker yakınlarına yardım amacıyla dağıttığı 10 milyonu alabilmek için yaşlı genç, yüzlerce kadın saatlerce kuyrukta bekliyor. Uzun kuyruklar oluşturan asker yakınları, fotoğraflarının çekilmesinden utandıkları için yüzlerini saklıyor.

Asker ailelerine destek amacıyla her ay dağıtılan 10 milyonu alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren belediyeye akın eden ve çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalık, kendilerini 10 milyon TL’ye mahkum eden yöneticilere kızıyor.

Çoğunluğunu yoksul kesim kadınlarının oluşturduğu bu kuyruk, 10 milyon TL yardım alabilmek için saatlerce yürüyerek gelenlerin oluşturduğu bir utanç kuyruğu. Onlar utanarak yüzünü saklıyor, oysa 10 milyon TL için bekleyenlerin değil, onları bu kuyruklara muhtaç edenlerin utanması gerekiyor.

10 milyon TL para almaya gelirken, dolmuş parası vermediği için saatlerce yürüdüklerini söyleyen asker yakınları, “10 milyon belki çok küçük bir para, ancak evde çalışan olmadığı için bu para bizim için önemli. Bakın dolmuş parası olmadığı için yarım saatten fazla yol yürüdük” diye konuştu.

Yardımdan yararlanmak isteyenlerin sayısı arttı

Şahinbey belediyesi yetkilileri 14 yıldan bu yana asker yakınlarına yardımda bulunduklarını ve her geçen yıl ekonomik koşulların kötüleşmesi ile birlikte yardım almak için başvuruların sayısında artış olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *