ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üstünlük stratejik bir amaç olmalı

Üstünlük stratejik bir amaç olmalı
YAYINLAMA: 20 Kasım 2020 / 16.13
GÜNCELLEME: 20 Kasım 2020 / 16.13
Rekabette üstünlüğün artık bir stratejik amaç olarak tüm işletmeler tarafından benimsenmesi gerektiğini belirten MPM Bölge Müdürü Kutlu Çakır, artık müşterilerin daha ucuza, daha kalitelisini, istediği şartlarda satın almak istediğini açıkladı.

Çakır, artan sayıda ekonomik girişimin ve dolayısıyla artan sayıda rakibin, mal ve hizmet sunduğu ortak müşteri kitlesine karşı tutumlarının ve onları kazanmaya çalışmalarının, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılarken avantaj olarak birden fazla tercih karşısında bulunmalarının günümüz piyasasının bir özelliği olduğunu bildirdi. Çakır “İşletmeler daha değişik, daha kaliteli daha ekonomik ürün sunma yarışını kazanmak için sürekli bir gelişme faaliyeti içindedirler. Hiçbir işletme için, genel geçerliliği olan bir formül yoktur. Ancak bütün işletmelerin başarısını etkileyecek bazı stratejik paradigmalardan söz edilebilir. İşletme için temel bir başarı formülü yoktur. Örgütsel etkililik çevresel şartların stratejiye tam olarak yansıtılmasını gerekli kılmakta ve yönetsel faaliyetler ortamının çalkantısıyla uyumlu hale gelmektedir” diye konuştu.

Dünyanın, bütün insanların ihtiyaçlarını giderebileceği bir pazar haline geldiğini söyleyen Çakır, bunun sonucu olarak uluslararası ekonomide artan globalleşme çabaları ve bunun uluslararası rekabetin niteliğinde değişiklikler meydana getirdiğini söyledi. Çakır “Teknolojik gelişmeler, enformasyonun yayılması, bütün sosyal yapıları yeniden yapılanmaya yöneltmiştir. Mal üretiminde azalma, buna karşılık hizmetin üretiminde artış, profesyonel mesleklerde artma, tarım ve sanayi sektöründeki azalma ve işlerin bilgi niteliğinde yükselmesi yeni bir toplumsal yapıyı beraberinde getirmiştir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *