ANASAYFA arrow right Güncel

Usta öğreticiler, her zaman üvey evlat muamelesi gördü

Usta öğreticiler, her zaman üvey evlat muamelesi gördü
YAYINLAMA: 03 Mayıs 2020 / 20.39
GÜNCELLEME: 03 Mayıs 2020 / 20.39
Koronavirüs nedeniyle Halk Eğitim Merkezleri’ndeki kursların kapanması usta öğreticileri mağdur etti.

 Kursların kapanmasıyla ücret alamadıklarını ve sigortalarının kesildiğini anlatan usta öğreticiler, devletin yarım elini bekliyor.

Kursların kapamasıyla mağdur olduklarını söyleyen Gaziantep Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her zaman üvey evlat muamelesi gördüklerinin altını çizdi. “Şu anda usta öğreticiler ücret alamıyor, sigorta çıkışları verildi, işyerleri kapalı olmasına rağmen kiralar birikiyor, elektrik, su ve doğalgaz faturaları gelmeye devam ediyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. O nedenle bu süreç bitene kadar devletimizden yardım bekliyor, kiraların, elektrik, su ve doğalgaz faturalarının ötelenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kursların kapanmasıyla ücret alamıyoruz, sigorta çıkışlarımız verildi
Halk eğitimlerde çalışan usta öğreticilerin girdikleri ders karşılığında ücret aldıklarını kaydeden Fırat, “Koronavirüs nedeniyle kurslar kapatıldı. Dolayısıyla ücret alamıyoruz ve sigortalarımız kesildi. Ancak evimizin, derneğimizin ve iş yerimizin kiraları halen devam ediyor. Biz istiyoruz ki Koronavirüs bitene kadar kira alınmasın. Çünkü çalışmayınca kiralarımızı nasıl ödeyeceğiz? Millet evine ekmek alamazken kiralarımızı nasıl ödeyelim?” dedi.
Hiçbir zaman emeğimizin karşılığını alamadık
Başkan Fırat, usta öğreticilerin her zaman asgari ücretin altına maaş aldığının altını çizerken, hiçbir zaman haklarını tam alamadıklarından ve özlük haklarının olmamasından dert yandı. “Tüm resmi tatillerde ücretlerimiz kesildi. Kimse bizlere sahip çıkmadı, tırnaklarımızla bir yerler gelmeye çalıştık. Cumhurbaşkanımıza, Milli Eğitim Müdürü ve İçişleri Bakanına sosyal medya üzerinden yazmamıza rağmen herhangi bir olumlu dönüş alamadık. Usta öğreticiler Halk Eğitim Merkezlerinde sanatkarlar olarak emek verdiğimizi, asla emeklerimizin karşılığını alamadığımızı ve hep üvey evlat muamelesi gördüğümüzün farkındalar” şeklinde konuştu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *