ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üst solunum yolu enfeksiyonları arttı

Üst solunum yolu enfeksiyonları arttı
YAYINLAMA: 05 Ekim 2021 / 13.36
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2021 / 13.36
Kış mevsimi nedeniyle üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış olduğuna dikkat çeken SSK Bölge Hastanesi Başhekim Dr. Kureyş Bozkurt, çocuk muayene sayısının bin 500’e ulaştığını belirterek, poliklinik sayısının kış mevsiminden bu yana 5 bine kadar çıktığını, bunun da yığılmalara yol açtığını vurguladı.

Bozkurt, geçici bir süre için öğleden sonra randevusuz hasta kabul ettiklerine dikkat çekti. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında aşırı bir artış olduğunu ifade eden Bozkurt, bu hastalıkların zamanında teşhis ve tedavisinin önemli olduğunu belirtti.

Bozkurt, “Aksi halde akciğer enfeksiyonuna yani zatürree gibi hastalıklara yol açabildiğim vurguladı. Bozkurt, “Gripal enfeksiyonlar dahil tüm üst solunum yolu enfeksiyonu 'olanlar mutlaka hekime başvurmalı. Hastalığın ilerlemesi halinde hem tedavi süresi uzar, hem hastaya pahalıya mal olur” dedi.

Bozkurt, Gaziantep’te eskiden sık görülen sarılık hastalığının son günlerde tekrar görülmeye başladığını belirterek, çiğ olarak yenen sebze ve meyvelerin iyice yıkanması ve el temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Sarılık hastasının mutlaka dinlenmesi ve hekim kontrolünde olması gerektiğini ifade eden Kureyş Bozkurt, sarılığın insanların kültür seviyesiyle direkt ilgili olduğunu kaydetti.

SSK’nın özellikle kış mevsiminde daha çok arttığını hatırlatan Bozkurt, SSK Dispanseri’ride hasta sayısının sürekli arttığını, bunun nedeninin de randevusuz hastaların kabul edilmesinden kaynaklandığını belirterek, “Randevu almayan hastalar dispansere geliyor. Dolayısıyla burada bir yığılma oluyor. Aslında mevcut binada yapılacak bir düzenleme ile yığılmalar asgariye çekilir. Fakat hastanede öğleden sonra geçici olarak randevusuz hasta kabul edeceğiz. Fiş alan hastalara randevusuz olarak bakılacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *