ANASAYFA arrow right Ekonomi

'Ürününüz tarlada, serada etiniz sütünüz elinizde kalmayacak'

'Ürününüz tarlada, serada etiniz sütünüz elinizde kalmayacak'
YAYINLAMA: 23 Nisan 2020 / 19.29
GÜNCELLEME: 23 Nisan 2020 / 19.29
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ürününüz tarlada serada, etiniz sütünüz ise elinizde kalmayacak. Gerekirse devlet olarak biz alacağız" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, korona virüs (Covid-19) salgını dolayısıyla "Söz Sizde" toplantısında İzmir'de bulunan tarım ve orman sektörü temsilcileriyle video konferans yöntemiyle görüştü.

Toplantıya, eski Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Kars Milletvekili, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katıldı.

Burada bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Covid-19 pandemisi dolayısıyla görüşmeleri video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Bakanlık olarak 81 il, 922 ilçe ile sürekli irtibat halinde olduklarını ifade eden Bakan Pakdemirli, "Bölge müdürlerimizin gayretleriyle, il-ilçe müdürlerimizin fedakarlıklarıyla, inşallah bu süreci etkin bir şekilde yürütmeye, gıda denetimlerimizi de eksiksiz bir biçimde sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli, "3. Tarım-Orman Şurasında aldığımız kararları da sizlerle birlikte hayata geçirerek, tarımsal alt yapımızı daha da güçlendireceğiz. Bugün ülkemiz tarımsal gayri safi milli hasılası açısından Hollanda, İspanya, Fransa gibi tüm Avrupa ülkelerini geride bırakarak, 48 milyar dolarlık tarımsal GSYH ile Avrupa'da lider konumuna gelmiştir. Tarım orman sektörü olarak, 2019 yılında GSYH'ye, yüzde 6,4'lük bir katkı yaparak, ülke ekonomisine de güçlü bir destek sağladık” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *