ANASAYFA arrow right Yaşam

Ürünlerde, hiçbir katkı maddesi bulunmuyor

Ürünlerde, hiçbir katkı maddesi bulunmuyor
YAYINLAMA: 11 Ocak 2021 / 20.37
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2021 / 20.37
Akalp Gaziantep Şarküteri, kaliteli ve geniş ürün çeşitliliği ile şarküteri sektörüne yeni bir soluk getirdi

Akalp Gaziantep Şarküteride peynirden, sucuğa, sütten yoğurda, kelle paça, ayak paça, işkembeden sadeyağ ve tereyağa, tahin ve pekmezden, hakiki nar ekşisine, ev yapımı içli köfteden mantıya, turşudan, domates, biber salçasına, sızma ve natürel zeytinyağlarından, organik sertifikalı bala, Kahramanmaraş tarhanası, çorbalık tarhana ve un tarhanasından cevize kadar birçok ürünü bulabilmek mümkün. Ayrıca el değmeden son teknolojik makineler ile paketlenip hijyenik bir ortamda satışa sunulan ürünlerde hiçbir şekilde katkı maddesi kullanılmadığı gibi Akalp Çiftliği, ARİ Belgeli ve AB onaylı bir işletmedir.

Gösterilen ilgi, alaka ve rağbet bizleri memnun ediyor

Akalp Gaziantep Şarküteri İşletmecisi Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Figen Özdede, yaptığı açıklamada, “Gösterilen ilgi, alaka ve rağbet bizleri memnun ediyor. Vatandaşlarımızı kaliteli, lezzetli ve hijyenik ürünler için mutlaka Akalp Şarküteriye bekliyoruz” dedi.

Satılan ürünlerin Akalp süt ürünlerinin Kahramanmaraş’ta ki çiftliğinin ürünleri olduğunu anlatan Özdede, “Kahramanmaraş’taki çiftlikte küçükbaş (Saanen Keçisi) ve büyükbaş hayvanların (Danimarka Kırmızısı) olduğunu, aynı zamanda kendi yemlerini de kendisi üreten bir işletmedir. Hayvanların ırkından dolayı sütlerin yağ oranı çok yüksektir. Normal şartlar altında süt oranı yüzde 3.5 iken bizim sattığımız sütlerin yağ oranı yüzde 4.5’dir. Peynirlerimizin tümü ‘Şirden mayalı’ olduğu gibi yoğurtlar ise yoğurt ile mayalanıyor” ifadelerini kullandı. 

İşletmemiz ARİ belgeli ve AB onaylı

Ürünlerimizin içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izin verdiği katkı maddeleri dahi kullanılmadığını açıklayan Özdede, “Aynı zamanda işletmemiz ARİ belgeli ve AB onaylıdır. ARİ belgesi; hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalıkların olmadığını göstermektedir. ARİ belgesi, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetkilileri işletmeyi 6 ayda bir tam teşekküllü sağlık taramasından geçirir, bağımsız laboratuvarlar tarafından her hayvandan alınan kanlar analiz edilir, tüm sonuçlar temiz çıktığı takdirde işletme ‘Hastalıktan Ari İşletme Belgesi’ alır, şeklinde konuştu. 

Yüksek ürün çeşidine sahibiz

Özdede, yüksek ürün çeşidine sahip olduklarının altını çizerken, “Yarım yağlı, tam yağlı, Special Kahramanmaraş sıkma peyniri, örgü, dil, hellim, tulum, ezine, Van otlu, mozzarella ve beyaz peynir gibi peynir çeşitlerimiz bulunurken, özellikle dil, örgü ve hellim peynirlerimizin tuz oranları çok düşüktür. Kaşar peynirimiz de mevcut ve kesinlikle eritme tuz kullanılmamaktadır. Sütümüz ve yoğurtlarımız günlük taze olarak geliyor. Kelle paça, ayak paça, işkembe işletmemizde odun ateşinde pişirilerek yemeğe hazır halde sunulmakta, sadeyağ, tereyağ bulunmakta, yine sucuğumuz kendi besi hayvanlarımızın etlerinden kendi baharatlarımız kullanılarak yapılıyor” dedi.

Hedefimiz ürün yelpazemizi genişletip, daha kaliteli hizmet vermek

Akalp Gaziantep Şarküteri İşletmecisi Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Figen Özdede, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Ayrıca ev yapımı yüzde yüz dana kıymalı içli köfte ve mantımızın yanı sıra turşularımız, domates, biber salçası, sızma ve natürel zeytinyağlarımız, Kahramanmaraş tarhanası, un tarhana ve ceviz gibi ürünlerimiz vardır. Bu ürünlerimiz hiçbir şekilde el değmeden tüketicilerimize ulaşmakta ve ürünlerin içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır. Ürünlerimiz, kendi çiftliğimizde üretilmekte olup ürünlerimiz tamamı kapalı ambalajlıdır. Hiçbir şekilde açıkta ürün satılmamaktadır.  Evlere servisimiz devam etmektedir. Hedefimiz ürün yelpazemizi genişletip, daha kaliteli hizmet vermek.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *