ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ürün borsasına destek istendi

Ürün borsasına destek istendi
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2020 / 18.11
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2020 / 18.11
TOBB toplantısına katılan Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, ihracatta bürokratik işlemlerin azaltılmasının istendiğini açıkladı.

Çelik, Nevşehir’de hafta sonu gerçekleşen, Sanayi Bakanı’nın da katıldığı Ticaret Borsaları Ticaret Konsey toplantısında yaşanan ekonomik sorunların yanı sıra borsaların sorunlarının dile getirildiğini söyledi.

Çelik, "Üyelerin, günlük sorunları ve ülke sorunları tartışıldı, çözümler üzerinde duruldu. İhracatçıya ve sanayiciye destek olunması için hükümetten isteklerde bulunuldu. Bu arada kentimizdeki borsanın kırmızı kabuklu mercimek ve Antepfıstığı’na dönük ürün borsası olması yolundaki çalışmaları gündeme getirdim. Bu konuda TOBB’dan destek istedik" dedi.

 Reel sektörün desteklenmesinin ülkenin can damarı olduğunu, reel sektörün olmadığı yerde ne vergi toplanacağını, ne istihdam ne de bankacılık sektörünün çalışacağını söyleyen Çelik, “Bu nedenle reel sektöre destek verilmeli” diye konuştu. İhraç ürünlerin işlemleri sırasındaki bürokratik engellerinde konuşulduğu toplantıda, bu işlemlerin asgariye indirilmesi için hükümet temsilcilerine öneri sunulduğunu söyleyen Çelik, örneğin bir vagon yük için DDY'nin tam 13 sayfalık evrak hazırladığını, bu kadar çok bürokrasinin olduğu yerde iş yapmanın çok zor olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *