ANASAYFA arrow right Sağlık

Urfa Valisi: Vaka ve ölüm sayıları artıyor

Urfa Valisi: Vaka ve ölüm sayıları artıyor
YAYINLAMA: 14 Haziran 2020 / 18.43
GÜNCELLEME: 14 Haziran 2020 / 18.43
Urfa Valisi Erin, vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden dışarıya çıkmamaları gerektiğini belirtirken “Urfa için riskin 10 gün öncesinden daha yüksek olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Urfa Valisi Abdullah Erin, ilde haziran ayı başlarından itibaren yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında ve ölümlerde artış görüldüğünü açıkladı.

Anadolu Ajansı’nın (AA) aktardığına göre, Vali Erin başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanan İl Pandemi Kurulu son güncel rakamları ve tedbirleri görüştü.

Vali Erin özetle şunları dedi:

"Mart ayında ülkemizde tespit edilen ilk vakanın ardından uygulanan izolasyon tedbirleri sayesinde, normalleşme sürecinin başladığı haziran ayının başlarına kadar Şanlıurfa’da ciddi bir risk bulunmuyordu.

“Ancak haziran ayının başlarından itibaren vaka sayımızın ve can kaybımızın artmaya başladığını üzülerek açıklamak durumundayız.

“Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça evlerinden dışarıya çıkmamalarını, akraba ve komşu ziyaretlerini ertelemelerini istirham ediyoruz. Şanlıurfa için riskin 10 gün öncesinden daha yüksek olduğunu belirtmek istiyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *