ANASAYFA arrow right Güncel

Üretimde kalite ve sürekliliği sağlamak için aktif rol ve görev üstleneceğiz

Üretimde kalite ve sürekliliği sağlamak için aktif rol ve görev üstleneceğiz
YAYINLAMA: 07 Aralık 2021 / 21.04
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2021 / 21.04
Her koşulda çiftçimize destek olacağız

“Tarım şehri gastronomi şehrinde Ziraat Mühendislerine hak ettiği yeri bulması ve hem il çiftçisinin hem de meslektaşlarımızın buluşmasına katkı sağlamak için yola çıktık” diyen TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkan adayı Mehmet Yaşar, “İlimizdeki üretimde kalite ve sürekliliği sağlamak için Ziraat Mühendisleri Odası olarak daha aktif rol ve görev üstleneceğiz. Tarım danışmanlığının önemini arttırıcı projelerle geliyoruz. Her koşulda çiftçimize destek olacağız” diye konuştu.

‘Aktif yönetim güçlü ZMO’ sloganı ile yola çıkan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkan adayı Mehmet Yaşar ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Ziraat Mühendislerini, 12 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri seçimine davet etti.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkan adayı Mehmet Yaşar, yaptığı açıklamada, “Genç aktif ve dinamik kadro ile şimdiye kadar yapılmayanları yapmak için geliyoruz” dedi.

Tespit ettikleri eksikleri tamamlamak için yola çıktıklarını açıklayan Yaşar, “Meslektaşlarımın her türlü beklentilerinin, sorunlarının ve yaşadıkları sıkıntıların farkındayız, ihtiyaçlarının bilincindeyiz, yapılmayanları çok iyi biliyoruz, çözümlerimiz hazır ve şimdiye kadar yapılmayanları yapmak için geliyoruz. Önceliğimiz Ziraat Mühendislerinin menfaatlerini, özlük, sosyal ve ekonomik haklarını korumak ve artırmak. Bunun için Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Gıda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İlçe Müdürlükleri ve diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışıp, projelerimizi hayata geçireceğiz. Hayata geçireceğimiz projelerimiz hazır. Göreve geldikten sonra bu projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağız” açıklamasını yaptı.

Başkan adayı Yaşar, Pandemi sürecinde tarımın ve Ziraat Mühendislerinin öneminin bir kez daha anlaşıldığını kaydetti. “Önümüzde ki yıllarda tarımsal üretimde Ziraat Mühendislerinin ne kadar önemli olduğunu anlatacağız ve şehrimizde bilinçli üretimi sağlayacağız. Gaziantep'te ki büyükşehir belediyesi başta olmak üzere diğer belediyeler Gaziantep çiftçisinin sürekli yanında yer alarak gübre tohum fidan desteği gibi çeşitli tarımsal desteklemelerin yanı sıra gübre tohum ve tarım makinaları hayvan desteğinde bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Yeni dönemde çiftimizin yanında yer alarak, çiftçimiz tohumu, gübreyi, fidanı toprakla buluşturacağı zaman Ziraat Mühendisleri Odası olarak yanlarında yer alacağız. Ziraat Mühendisleri tohum ve gübrelerin doğru zamanda doğru biçimde kullanılıyor olmasının kontrolünü sağlayacak. Bu şekilde çiftçimizin giderini azaltıp gelir düzeyini artıracağız” ifadelerini kullandı.

Projelerden bahseden TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkan adayı Mehmet Yaşar, konuşmasını şöyle tamamladı: “Meslektaşlarımızın meslek onuru ve saygınlığının korunması ve özlük haklarını savunucu çalışmalar yapmanın yanı sıra teorik ve uygulamalı eğitimler yapacağız. CV bankaları oluşturarak genç meslektaşlarımızla işveren arasında köprü görevi olacağız.

Tüm meslektaşlarımızı bir araya getirici etkinlikler ve organizasyonlar, genç meslektaşlarımızla ilgili kariyer günleri, mesleki teknik geziler ve bilirkişilik eğitimleri düzenleyeceğiz. Kurumlarla meslektaşlarımıza indirim sağlayıcı anlaşmalar ve meslektaşlarımız bir araya getirici odamıza ait bir sosyal tesis yapacağız. Mesleğimizle ilgili yerel ve ulusal projeler üreteceğiz. Sektör bazında çalışma alanlarına göre komisyonlar kuracağız ve mesleki sorunları üst mercilere ve üst makamlara raporlara ileteceğiz.” Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *