ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ünlü ressamlar GAP’a geliyor

Ünlü ressamlar GAP’a geliyor
YAYINLAMA: 05 Şubat 2021 / 17.21
GÜNCELLEME: 05 Şubat 2021 / 17.21

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Fırat ve Dicle kıyısında kurulan antik uygarlıkların izlerini sürmek ve bölgeye GAP’ın getirdiği gelişmelere tanık olmak amacıyla düzenlediği "GAP’a bakmak" konulu etkinlik çerçevesinde Türkiye’nin ünlü ressamlarının GAP’a geleceği bildirildi.

Önümüzdeki yıl Şubat ayında düzenlenecek sergiye hazırlık amacıyla yarın İstanbul’dan Diyarbakır’a gelecek olan Mehmet Güleryüz, Balkan Naci İslim-yeli, Tomur Atagök, Günnur Özsoy, Arzu Başaran, Kezban Araca Batıbeki, Ferman Taylan, Yusuf Taktak, Hakan Akçura, İsmet Doğan ve Mehmet Uygun’dan oluşan ressam heyeti, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin ve Gaziantep’teki kültürel tarihi ve turistik yerleri gezerek, 11 Haziran 2002 günü bölgeden ayrılacak.

Yetkililer, ’GAP’a bakmak' konulu etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen gezinin amacıyla ilgili şunları söyledi: "Amaç, Fırat ve Dicle kıyısında kurulan antik uygarlıkların izlerini sürmek ve bölgeye GAP’ın getirdiği gelişmelere tanık olmaktır. Bir anlamda büyük uygarlıkların yaşandığı bölgede, kalkınmanın önemini vurgulamaktır” dedi.

Yetkililer, Yüzyıllar boyunca sanatın doğuşuna tanıklık eden bu topraklara yeniden ve çağdaş bir sanatçı duyarlığı ile bakmak çağdaş yorumlar kazandırmaktır. Bu bağlamda bölge, sanatçılarla tanışırken üretilen yapıtlarla Türk toplumuna tanıtılacaktır."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *