ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üniversiteyi Ukrayna’da okuyabilirsiniz

Üniversiteyi Ukrayna’da okuyabilirsiniz
YAYINLAMA: 24 Kasım 2022 / 14.22
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2022 / 14.22
ÖSYM’de aradığını bulamayan, istediği üniversiteye giremeyen öğrencilerin, Ukrayna’da eğitimlerini sürdürebilecekleri bildirildi.

Kota turizm eğitim departmanı başkanı Niyazi Hepgüler, düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna’da eğitim görmek isteyen öğrenciler için eğitim, yurt, sağlık sigortası ve danışmanlık dahil olmak üzere yıllık ücretin 2500-3500 dolar arasında değiştiğini ifade etti.

Ukrayna’nın eğitim sisteminin Avrupa standartlarında olduğunu belirten Hepgüler, şöyle konuştu: “Ukrayna’da, 300’e yakın üniversite bulunuyor. Yabancı öğrenci eğitiminde 40 yıllık bir geçmişi var. Bugüne kadar 120.000 yabancı uyruklu uzman yetiştiren ülkede, başta Almanya, Fransa, Polonya, Çin, Türkiye ve Romanya olmak üzere birçok ülkeden gelen öğrenciler eğitim görüyor. Eğitimde, Ukrayna’nın tercih edilmesindeki en önemli etken, köklü üniversitelerde çok uygun fiyatlara öğrenim imkanı sunması. Ukrayna’daki üniversitelerde ısı mühendisliği, güç mühendisliği ve medikal mühendisliği gibi Türkiye’de olmayan bölümler mevcut. Bunun yanı sıra bilgisayar ve elektrik mühendisi, ekonomi, makina mühendisi, tıp ve daha birçok alanda eğitim seçeneği var.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *