ANASAYFA arrow right Yaşam

Üniversiteye hazırlık sürecinde lisenin her yılı değerlidir

Üniversiteye hazırlık sürecinde lisenin her yılı değerlidir
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2022 / 14.35
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2022 / 14.35
26 yıllık bir öğretmenlik, dershane ve özel okul birikimiyle 2018 yılında Özel Teknonet Fen Lisesi'ni kuran Bilal Yağdıran, "Özel okul anlayışına farklı bir boyut getirdik ve özel okul+kurs modelini okulumuzda hayata geçirdik" diye konuştu.

Özel Teknonet Fen Lisesi kurucusu Bilal Yağdıran, okulun dünden bugüne gelişimini ve kendilerini diğer özel okullardan farklı kılan özelliklerini anlattı. "Boğaziçi Üniversitesi Fizik Öğretmenliği bölümünden mezun olduğum ve eğitim sektöründe çalışmaya başladığım 1996 yılından günümüze yüzlerce öğrencimin üniversite sınavında dereceye girmelerinde onlara rehberlik ve koçluk yapmış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayım. Bu 26 yıllık süreçte bir öğrencinin başarısının iletişim kanallarının açık olduğu kişiye özel eğitim ve akademik gelişimin günlük olarak takip edilebilmesiyle mümkün olduğunu defalarca test etme imkanı buldum. Bu tespitler ışığında Emek Mahallesindeki okulumuzda akademik başarı odaklı, günlük uyguladığımız ETAP(Etüt Takip ve Akademik Performans) sınavlarıyla, birebir takip ve koçluk sistemiyle butik bir fen lisesi olarak eğitim vermekteyiz. "

“Öğretmenlik çocukların önce kalbine, sonra beynine hitap etme işidir” diyen Yağdıran, "Bilgi çağı olarak adlandırılan günümüzde, çocuklarımızın eğitimi konusuna daha ilgili, araştırmacı ve sorgulayıcı yaklaşmamız gerekmektedir. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras; eğitimdir. İyi bir eğitim, iyi bir okulla olur. Biz Teknonet Fen Lisesi olarak uzman öğretmen kadromuz ve uyguladığımız özgün eğitim modeliyle diğer özel okullardan belirgin şekilde ayrışıyoruz. 9. sınıf ve 10. sınıf öğrencilerimize TYT konularını veriyoruz ve her gün düzenli ETAP sınavları ve hafta sonları TYT deneme sınavları uyguluyoruz. 11. sınıfa ve 12.sınıfa geçen öğrencilerimize yaz aylarında (Temmuz ve Ağustos aylarında) TYT konularını veriyoruz ve Eylül ayıyla birlikte AYT konularına başlıyoruz ve hafta sonları TYT veya AYT deneme sınavları uyguluyoruz."

Yağdıran, “Öğrencilerimizi, yaratıcı, araştırmacı, üretken genç bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.  Amacımız öğrencilerimizin üniversite sınavında iyi üniversite ve bölümleri kazanmalarının yanı sıra başkalarının haklarına ve farklılıklarına saygılı, hoşgörü ve demokrasi gibi evrensel değerleri içselleştirmiş bireyler olmalarını sağlamaktır.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *