ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Üniversiteler demokratikleşmeye ayak diretenlerin icazet kurumları olmamalı”

“Üniversiteler demokratikleşmeye ayak diretenlerin icazet kurumları olmamalı”
YAYINLAMA: 22 Mayıs 2020 / 22.22
GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2020 / 22.22

Gaziantep Üniversitesi’nde 2001-2001 eğitim-öğretim yılı başladı. Yeni akademik yılın başlaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Bülent Ecevit başta olmak üzere başbakan yardımcıları ile bakanlar telgraf gönderip başarı diledi.

Gaziantep Üniversitesi’nde dün düzenlenen törene Turizm Bakanı Mustafa Taşar, Vali Erhan Tanju, MHP Milletvekili Mehmet Ay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu, Kilis Valisi ve belediye başkanı ile Gaziantep ilçe belediye başkanları kaymakamlar, bazı daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı .Tören öncesi üniversitenin dünü ve bugünüyle ilgili bir film gösterisi yapıldıktan sonra gelen telgraflar okundu. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer gönderdiği mesajında, her alanda çağdaş uygarlığın güçlü bir ortağı olma savaşı veren Türkiye’nin dünyada yaşanan tüm gelişmeleri izleyerek yaşama geçirmesinde üniversitelere büyük görev düştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Sezer mesajında şöyle dedi: “Üniversiteler bilgi üretimine, üretilen bilgilerin insanlığın hizmetine sunulmasına aracılık etmesinin yanında yetiştirdiği özgür düşünce ve demokrasiyi benimseyen, insan haklarına saygılı gençlerle ülke ve dünya geleceğine büyük hizmetlerde bulunmaktadır. Türkiye’nin bilgi toplama aşamasına ulaşmasında üniversitelerin çalışması belirleyici rol oynayacaktır.

Öğretim elemanlarından ve üniversiteli gençlerden beklentilerimiz büyüktür, gençlerden verilen eğitimi yeterli görmeden, kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini, üreten insanlar olarak insanlığa ve ulusumuza yaralı olmalarını diliyoruz. Atatürk ilke ve devrimleri eğitim sürecinde ve yaşamları boyunca gençlerimize her zaman yol gösterecektir. Üniversiteli gençlerimiz toplumsal ve evrensel barışın sağlanmasına demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yerleşmesine ve ülkemizin gelişmesine büyük katkıda bulunacağına inanıyorum.

Başbakan Bülent Ecevit ise mesajında, ülkemizin gelişmesinde büyük katkıda bulunan üniversitelerin, yurdun hemen her köşesine bilim bilgi ışığını yaydığını belirterek, "Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne erişme çabamızda bilim, bilgi, teknoloji ve insan kaynaklarına yapılan yatırımlar büyük önem taşımaktadır. Bu konuda sürekli ilerleme üniversitelerimizin güçlenmesi ile sağlanabilir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *