ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üniversiteler çağdaşlık yolunda öncü olmalıdır

Üniversiteler çağdaşlık yolunda öncü olmalıdır
YAYINLAMA: 30 Aralık 2022 / 11.23
GÜNCELLEME: 30 Aralık 2022 / 11.23
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, üniversitelerin, Türkiye’nin çağdaşlık yürüyüşünün başarıya ulaşmasında öncü kurumlar olma özelliğini koruması gerektiğini kaydetti.

Sezer, Gaziantep Üniversitesi’nin 2003-2004 akademik yılının açılışı dolayısıyla düzenlenen törene gönderdiği mesajında, çağdaş bir üniversitenin varlığının, evrensel niteliğinin korunması ve her şeyden önce bilimsel ve yönetsel, akademik liyakata önem veren demokratik bir yönetim ortamının sağlanmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Üniversitelerimiz cumhuriyetin temel unsurlarındandır

Üniversitelerin yalnızca diploma dağıtan değil, evrensel ölçütler de ülke ekonomisine değer kazandıran, bilim politikalarının oluşturulmasına ve uygulanmasına katkıda bulunan, bilimsel gelişmeye öncülük eden kurumlar olduğunu ifade eden Sezer, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Cumhuriyetin temel kurumlarından olan üniversitelerimiz, Türkiye’nin aydınlanma çabalarında hep ön sıralarda yer almışlardır. Türkiye’nin aydın geleceğini temsil eden üniversitelerimiz, ülkemizin çağdaşlık yürüyüşünün başarıya ulaşmasında öncü kurumlar olma özelliğini korumalı, toplumumuzda yol göstermeyi sürdürmelidir. Türkiye cumhuriyetinde demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti niteliklerinin korunması ve yaşatılması, dünyadaki dönüşümlere koşut olarak kendini yenilemesi ve bilgi toplamı düzeyine ulaşması konusunda üniversitelerimize, bilim insanlarımıza ve gençlerimize büyük görev düşmektedir. Türk gençliğinin, yüce Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile aydınlattığı yolda ilerlemekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğine, ulusun duyduğu güvene layık olmak, cumhuriyeti tüm değerleri ve kazanımları ile geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına inanıyoruz.”

Sezer, 80. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin, eğitimin dayandığı çağdaş ilkelerden ve anayasal kurallardan ödün vermeden gelişmesini sürdüreceğini ve yurttaşları için kurmayı tasarladığı aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *