ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Üniversite başvuruları 8 Ağustos‘ta bitiyor

Üniversite başvuruları 8 Ağustos‘ta bitiyor
YAYINLAMA: 21 Eylül 2022 / 20.50
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2022 / 20.50
Gaziantep’te dördü kent merkezinde biri İslahiye’de olmak üzere altı okulda açılan ÖSS danışma merkezlerinin 8 Ağustos’a kadar hizmet vereceği, dershaneye gitme olanağı bulamayan öğrencilerin buradaki uzmanlara danışmadan tercih yapmamaları gerektiğine dikkat çekildi.

Üniversite adaylarının, tercih formlarına 8 Ağustos’a kadar teslim etmesi gerekiyor.

Uzman desteği alınmalıdır

21 Temmuz’da hizmet vermeye başlayan ÖSYS danışma merkezlerinin Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi, Gaziantep lisesi, Yücel Lisesi, Konukoğlu Endüstri Meslek Lisesi, Nizip Akan Kız Meslek Lisesi ve İbni Sina lisesinde olduğu açıklandı.

İlgi duymadığınız alanları tercih etmeyin

ÖSYS tercih formlarına son teslim günü olan 8 Ağustos’a kadar hizmet verileceği belirtilen okullarda üniversite adaylarının uzman desteği ile tercih yaptığını söyleyen psikolog Özgül Kılıç, “Gençler üniversite ve bölüm tercih yaparken puanları kadar ilgi ve yeteneklerinde göz önünde bulundurmalıdırlar. Öğrenci, çok yüksek puan aldığı diye tercih ettiği bölüm daha az puanlıysa puanına göre tercih yapmamalı, sevdiği ilgi duyduğu bölümü seçmeli. Parana yazık olmasın diye ilgi duyulmayan bölümler seçilmemeli. Çünkü insan ilgi duyduğu bölümde okursa başarılı olur” diye konuştu.

Kaybetmek yeni bir başlangıç olmalı

Üniversite sınavından çok iyi puan alan öğrencilerin tercih konusunda hataya düşmemek için uzman desteği alması gerektiğine dikkat çeken Kılıç, istediği yere puanı yetmeyen öğrencilerin de alakasız yerleri tercih etmemesi gerektiğini belirtti. Açıkta kalmamak için istemediği bölümleri seçenlerin üniversite okurken ve ondan sonraki dönemde başarılı olmadığını belirten Kılıç, “Her ne kadar kazananlar için önemli bir hafta olsa da kazanmayanlar da bu çoğunluktadır. Birileri kazanacak birileri kaybedecek. Ama bunu bir kayıp olarak değil, gelecek yıla iyi hazırlanıp istenilen bir fakülteye girebilmek için zaman olarak değerlendirmek lazım. Çünkü bir yılı yaşamınızda çok önemli bir süreç değil. Üniversite sınavına girildiğinde 17-18 yaşında olduklarını düşünürsek önlerinde çok uzun bir gelecek var. Bunların arasında dershaneye gidemeyen, çalışma şartlarını oluşturan veya bir Kesim olmuştur. Bu durumda göz önünde bulundurmak gerekir. Nedeni ortaya koyabilmek için de bu kesiminde önemli bir bölümünün sıkıntıyı atlatıp, çok daha sakin çok daha planlı programlı çok daha dingin ve iradeli şekilde sınavı hazırlanarak tekrar girebilirler. Buda onlar için şansızlık demeyeceğim yeni bir şanstır. Bu şansı değerlendirmek insanların kendi elindedir” diye açıklamada bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *