ANASAYFA arrow right Yaşam

UNICEF'ten İngiltere'deki çocuklara yemek yardımı

UNICEF'ten İngiltere'deki çocuklara yemek yardımı
YAYINLAMA: 17 Aralık 2020 / 17.22
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2020 / 17.22
UNICEF ​​İngiltere Program Direktörü Kettley söz konusu yardımın UNICEF'in Birleşik Krallık'taki ilk acil müdahalesi olduğunu belirtirken İşçi Partisi'nden Rayner ise "UNICEF'in ülkemizin aç çocuklarını doyurmak için devreye girmesi bir utançtır ve Boris Johnson ve Rishi Sunak utanmalıdır" dedi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Covid-19 krizinden etkilenen çocukların beslenmesine yardımcı olmak için İngiltere'de ilk kez yerel acil durum müdahalesi başlattı.

Dünya çapında çocuklara insani yardım sağlamaktan sorumlu UNICEF, koronavirüs salgınının ikinci dünya savaşından bu yana çocukları etkileyen en acil kriz olduğunu söyledi.

Guardian'da yer alan habere göre mayıs ayında Gıda Vakfı tarafından yaptırılan bir anket, 2,4 milyon çocuğun (ülkedeki çocukların yüzde 17'si) gıda güvencesi olmayan evlerde yaşadığını ortaya koymuştu. Ekim ayında ise 900 binden fazla çocuk ücretsiz okul yemeği için başvuruda bulunmuştu.

UNICEF, School Food Matters adlı yardım kuruluşuna 25 bin sterlin (260 bin TL) bağış yapacak.

Yardım kuruluşu, bu parayı 2 haftalık Noel tatili boyunca Londra'nın Southwark bölgesinde ihtiyacı olan çocuklar ve ailelerine binlerce kahvaltı kutusu sağlamak için kullanacak. 25 okula toplamda 18 bin gıda kutusu dağıtılacak.

"Bu bir utançtır, Boris Johnson utanmalıdır"

School Food Matters'ın kurucusu ve CEO'su Stephanie Slater şunları söyledi:

"Bu zamanda finansman sağladığı için Unicef'e minnettarız. Yemek kutuları programımıza gelen teleplerden anlıyoruz ki aileler gerçekten büyük bir mücadelenin içinde."

İşçi Partisi lider yardımcısı Angela Rayner ise "Unicef'in ülkemizin aç çocuklarını doyurmak için devreye girmesi bir utançtır ve Boris Johnson ve Rishi Sunak utanmalıdır" dedi.

Diğer bir İşçi Partisi üyesi milletvekili Richard Burgon da Twitter hesabından UNICEF'in şimdiye kadar İngiltere'de ilk kez çocuklara acil gıda dağıtımı yaptığını vurgulayarak, "Yoksulluk siyasi bir seçimdir. Hükümet, aşırı zenginlerin adil vergiler ödemesini sağlayarak İngiltere'deki çocuk yoksulluğunu sona erdirebilirdi. Bunu yapmayı reddediyor" dedi.

Unicef'in Birleşik Krallık'taki ilk acil müdahalesi

Unicef ​​UK Program Direktörü Anna Kettley de şunları söyledi:

"Bu, koronavirüs krizinin benzeri görülmemiş etkisiyle mücadele etmek ve en çok ihtiyacı olan ailelere ulaşmak için Unicef'in Birleşik Krallık'taki ilk acil müdahalesi.

"Bu finansman, salgınların etkisi kötüleştikçe daha güçlü topluluklar oluşturmaya yardımcı olacak, ancak nihayetinde gıda yoksulluğunun temel nedenlerinin üstesinden gelmek için daha uzun vadeli bir çözüme ihtiyaç var."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *