ANASAYFA arrow right Yaşam

UNICEF: Suriye'de 6,5 milyondan fazla çocuğun yardıma ihtiyacı var

UNICEF: Suriye'de 6,5 milyondan fazla çocuğun yardıma ihtiyacı var
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2022 / 19.40
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2022 / 19.40
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Adele Khodr yaptığı yazılı açıklamada, çocukların ilk ve en çok acı çekenler olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Suriye'deki krizin üzerinden 11 yıl geçtiğini hatırlatarak, milyonlarca çocuğun Suriye ve komşu ülkelerde korku, ihtiyaç ve belirsizlik içinde yaşamaya devam ettiğini belirtti. 

UNICEF'in Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Adele Khodr yaptığı yazılı açıklamada, çocukların ilk ve en çok acı çekenler olduğunu söyledi. 

Khodr şu açıklamayı yaptı:

"İhtiyacı olan Suriyeli çocukların sayısı rekor seviyeye ulaştı. Suriye'de 6,5 milyondan fazla çocuğun yardıma ihtiyacı var, bu 11 yıldan fazla bir süre önce krizin başlangıcından bu yana kaydedilen en yüksek rakam.

"Sadece bu yılın ilk üç ayında 213 çocuk öldü veya yaralandı. 2011'de krizin başlangıcından bu yana 13 binden fazla çocuğun öldüğü veya yaralandığı doğrulandı.

"Suriye'nin siyasi istikrarsızlık ve kırılganlıkla boğuşan komşu ülkelerinde, yaklaşık 5,8 milyon çocuk yardıma muhtaç, hayatları yoksulluk ve zorluklarla dolu.

"Suriye ve komşu ülkelerdeki çocukların ihtiyaçları artıyor. Birçok aile geçimini sağlamak için mücadele ediyor. Gıda da dahil olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin fiyatları, kısmen Ukrayna'daki krizin bir sonucu olarak hızla yükseliyor.

"Öte yandan insani yardım operasyonları için fon hızla azalıyor. Eğitim, su, sağlık, beslenme ve sosyal koruma gibi temel hizmetleri sunacak sistemleri yeniden kurmak ve hiçbir Suriyeli çocuğu geride bırakmamak için yatırımlar zorunludur.

"UNICEF, Suriye'deki çocuklar ve onların geleceği adına, krize siyasi bir çözüm bulunması için çatışmanın tüm taraflarına ve bunlar üzerinde etkisi olan kişilere çağrısını yineliyor. Böyle bir çözümün yokluğunda, Suriye ve komşu ülkelerdeki insani müdahale desteklenmeye devam edilmelidir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *