ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

UNESCO yetkilileri Zeugma’ya geliyor

UNESCO yetkilileri Zeugma’ya geliyor
YAYINLAMA: 22 Mart 2023 / 18.14
GÜNCELLEME: 22 Mart 2023 / 18.14
UNESCO Genel Direktörü Yardımcıları ile Büyükelçimiz Bozkurt Aran, Celal Doğan’ın misafiri olarak Gaziantep’e geliyor

Önümüzdeki yıl Gaziantep’te yapılacak olan “UNESCO” sempozyumunun organizesi ve Zeugma’nın UNESCO koruması altına alınması ile ilgili olarak görüşmelerde bulunmak üzere UNESCO nezdindeki Daimi Temsilcimiz Büyükelçi Bozkurt Aran, Mounir Bouchenaki ve Minja Yang ile 15 Aralık’ta Gaziantep’e gelecek. 

Bouchenaki ve Yang’ı Doğan ağırlıyor

UNESCO’nun Antik Kentlerden sorumlu Genel Direktör Yardımcısı, dünyanın önemli uzmanlarından birisi olan Mounir Bouchenaki ile UNESCU’nun Kültürden Sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Minja Yang, Gaziantep’e Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ın daveti üzerine geliyor.

Zeugma’da inceleme yapacaklar

Minja Yang ile daha önce Bursa’daki “Dünya Antik Kentler Birliği” toplantısında yan yana gelen Doğan, Zeugma’nın UNESCO koruması altına alınmasını ve Gaziantep’te uluslararası bir sempozyumun organize edilmesini istemişti. Doğan’a olumlu yanıt veren UNESCO’nun iki önemli uzmanı, uluslararası nitelikteki sempozyumun ön hazırlıkları ve Zeugma’nın koruma altına alınmasına yönelik çalışmalar için Gaziantep’te iki gün kalarak görüşmelerde bulunacak.

300 Kişilik medya ordusu getirecekler

Minja Yang, Zeugma mozaiklerinin sergilenmesi halinde medya organizasyonunu kendilerinin yapacağını ve tüm dünyadan 3000 medya mensubunun Türkiye’ye gelmesini sağlayarak Zeugma’yı yeniden dünya gündemine sokacaklarını söyledi.

UNESCO’yu bu konuda harekete geçiren, en önemli uzmanlarının Gaziantep’e gelmesini sağlayan Büyükelçimiz Bozkurt Aran’ın da Gaziantep’e gelecek olması, UNESCO’nun Zeugma’ya vereceği destek açısından büyük önem taşıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *