ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

UNESCO temsilcileri Celal Doğan’ın misafiri olacak

UNESCO temsilcileri Celal Doğan’ın misafiri olacak
YAYINLAMA: 17 Kasım 2022 / 12.01
GÜNCELLEME: 17 Kasım 2022 / 12.01
Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan’ın Zeugma konusundaki çalışma ve girişimleri meyvelerini vermeye başladı.

UNESCO‘nun üst düzey yöneticileri Gaziantep’e gelerek incelemelerde bulunacak.

UNESCO Antik Kentler direktörü Bouchenaki de Zeugma’ya geliyor

Eylül ayında UNESCO genel direktör yardımcısı Minja Yang ile Bu konuda dünyanın bir numaralı uzmanı olarak tanınan UNESCO’nun Antik Kentler direktörü doktor Mounir Bouchenaki Gaziantep’e geliyor. Bu ziyaret sonrası projeye start verilecek. Genel direktör yardımcısı olan Minja Yang, 15 Eylül’den itibaren UNESCO’da çok önemli bir görevi olan özel projeler genel direktörlüğüne getiriliyor.

Kültür kalkınmanın vektörüdür

Yeni görevinde Zeugma projesine konsantre olacağını söyleyen Minja Yang Sabah’a gönderdiği mektupta, Zeugma’nın kendisi ve UNESCO için çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Kültür kalkınmanın vektörüdür. UNESCO için bir tez hazırlıyorum. Su ve uygarlık konulu bu tezimde pilot proje Zeugma olacak. Su, barajlar ve Arkeoloji ile uygarlığın birbirine bağlılığı ve çözüm yollarını öneren bu çalışmamın Zeugma ve yörenin tanıtımı açısından önemli olacağını düşünüyorum” dedi.

Büyükelçimiz Bozkurt Aran da iki profesör ile gelecek

Eylül ayında ise UNESCO nezdindeki daimi temsilcimiz büyükelçi Bozkurt Aran, Doğan’ın davetlisi olarak Gaziantep’e gelecek. Aran’a bu inceleme gezisinde UNESCO’dan iki profesör eşlik edecek. UNESCO, Zeugma için en az beş yıl sürecek bir proje hazırlayacak. Projenin finansmanı ise Avrupa Birliği’nin GAP bölgesi için tahsis ettiği 12 milyon Euroluk fondan karşılanacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *