ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Un fiyatları düştü

Un fiyatları düştü
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2022 / 14.31
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2022 / 14.31
Hasat mevsimi nedeniyle un fiyatı 3 milyon TL düştü. Bu arada çiftçiye destekleme parası verilmesinin yanlış olduğu görüşü savunuluyor.

Fiyatlar 3 milyon geriledi

Un Sanayicileri Derneği yetkilileri, yeni hasat dönemi ile birlikte on fiyatlarında düşme olduğunu belirtti.

Un Sanayicileri Derneği yetkilileri, yeni hasat dönemi ile birlikte on fiyatlarında düşme olduğunu belirtti. Ekmeklik buğday için 310-325 bin TL arasında değişen fiyattan alım yapacağını açıklamasından sonra on piyasanın dışında fiyatlarda gevşeme olduğunu söyleyen yetkililer, Hem yeni mahsulün çıkması, hem de taban fiyatın açıklanma son fiyatlarının düşmesine yol açtı. Daha önce 50 kiloluk bir torba un 27 milyon TL iken şimdi 24 bin TL’ye düştü” diye konuştu.

Destekleme politikası yanlış

Buğday taban fiyatına dünya piyasasına göre hala yüksek olduğunu belirten o sanayiciler, çiftçiye verilen desteğin de doğru olmadığını söylüyor. Çiftçinin malını belgelemesi gerektiğini ifade eden yetkililer, Desteklemeler amacına uygun kullanılmadığı gibi alanların çoğu çiftçilik yapmıyor. Çiftçinin geliri kayıt dışı. Aslında destekleme olmalı, fakat tohum, mazot ve gübre bazında olmalı. Nakit para olarak verilen destekler başka amaçlarla kullanılıyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *