ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Un fabrikaları şehre kaliteli un vermiyor...”

“Un fabrikaları şehre kaliteli un vermiyor...”
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2021 / 14.57
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2021 / 14.57
Gaziantep’in ekmek sorunu nasıl çözülür?

Belediye Başkanı: “Un fabrikaları 74-76 randımanlı una kepek karıştırıyorlar. Çok ceza veriyoruz, yetmiyor. Halkın ekmeği ile oynamanın vicdansızlık, ayıp ve günah olduğunu bilmeleri gerekir..”

Sayın Başkan, Gaziantep yediği buğdayı kendi yetiştiren bir şehir. Ayrıca komşu illerin buğdayları da Gaziantep'teki un fabrikalarında öğütülür. Geçen günkü beyanınızda “bu şehirde ekmek yapıyoruz demeye utanıyoruz” dediniz. Teşhisiniz tamamen doğru... Komşu iller bir yana, kazalarında yenen ekmek bile maalesef Gaziantep'tekinden çek iyi. Derdi cesaretle söyleyen siz, devayı nerede görüyorsunuz? Gaziantep'in ekmek sorunu nasıl çözülür? Bunu halledecek makam da sizsiniz. Suç fabrikalarda mıdır, yoksa kontrol noksanlığında mı? Gaziantep'e iyi ekmek yedirmek için neler düşünüyorsunuz?

Bşk. Ertuğ: Bildiğiniz gibi Gaziantep’te 239 pide fırını, 20 adet de ekmek fabrikası vardır. Halkımız çoğunlukla pide yemektedir. Ekmek fabrikaları günde 600 çuval pide fırınları ise 900 çuval un işlemektedir. Önce, francala tipi ekmek mi, pide ekmeği mi yenmelidir? Bu sorun halledilmemiştir. Gün geçtikçe francala daha çok tüketilmektedir. Bu, hem sağlık yönünden, hem de undan ve ekmekten ekonomi sağlanması yönünden olumlu sonuç verecektir. Yaptığımız araştırmalar bence bunu göstermektedir.

Ekmeğin kötü çıkmasının sebepleri nelerdir? Çoğunlukla ekmek fabrikalarımız teknoloji yönünden yetersizdir ve uzman işçi çalıştırmamaktadırlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *