ANASAYFA arrow right Yaşam

Umudu olmayan insan cebindeki son para ile şans oyunu oynuyor

Umudu olmayan insan cebindeki son para ile şans oyunu oynuyor
YAYINLAMA: 02 Nisan 2021 / 20.52
GÜNCELLEME: 09 Nisan 2021 / 21.58
Milli piyango işletmesinin 10 yıllığına devredilmesiyle birlikte zor günler geçiren esnaf, bir çıkış yolu arıyor. Komisyon oranlarının yüzde 9’dan yüzde 4 düşürülmesi, milli piyango şubesinin kapatılması ve şans oyunlarının nakit alınması ise bardağı taşıran son damla oldu.

Ülke genelinde 14 bin, kentimizde 70 milli piyango bayisi işi bıraktı, kepenk kapattı. Komisyon oranlarının yeniden eski orana getirilmesini isteyen sektör temsilcileri, Gaziantep’e yeniden şube açılmasını ve kredi kartı ile ürün alabilmenin yeniden sağlanması gerektiğini söyledi.

Vatandaşın daha çok kazı-kazana ilgi gösterdiğini belirten Gaziantep Milli Piyangocular Odası Başkanı Sabri Yıldırım, kazı-kazanın sektörün olmazsa olmazı olduğunu söyledi. “Şans oyunları 5 liradan başlayıp 30 liraya kadar çıkıyor. Ancak umudu olmayan insan cebindeki son para ile şans oyunu oynuyor. Umudu olmayanların son çaresi şans oyunları diyebiliriz” dedi.

Hafta sonu yasakları işleri yüzde 50 düşürecek

Sektörün sıkıntılarının devam ettiğini belirten Yıldırım, hafta sonu yasaklarının ise işleri yüzde 50 düşüreceğinin altını çizdi. “Tezgahlarda milli piyango bileti yoktur. Şubemiz kapatıldığından milli piyango bileti alamıyoruz, alamadığımız için satamıyoruz. Sadece kazı-kazın satabiliyoruz. Temin noktasında sıkıntılar yaşıyoruz, bu sıkıntıların giderilmesi için kapanan şubenin yeniden açılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Komisyon oranları geçinmemizi sağlamıyoruz

Komisyon oranlarının düşmesine sitem eden Başkan Yıldırım, “Milli piyango devlet tarafından işletildiğinde yüzde 9 komisyon alırken, özelleştirilmesiyle beraber bu oranlarımız yüzde 4’e düştü. Dolayısıyla bu kadar komisyon oranları geçinmemizi sağlamıyoruz. Ancak günlük eve ekmek götürecek ve çorbamızı kaynatacak kadar kazanıyoruz. Şehrimizde 165 seyyar, 75 sabit bayimiz var iken bu sayılar yeni dönemde 60’a düştü. Çünkü kazanç yok. Ayrıca önceden nakit para ile bilet alabilirken, şimdi sadece nakit ortadan kalktı, kredi kartı ile alabiliyoruz. Bu sorununda düzeltilmesi lazım” şeklinde konuştu.

Yasaklar nedeniyle her bayinin haftada 1000 lira zararı var

Başkan Yıldırım, “Yasaklar nedeniyle her bayinin haftada 1000 lira zararı var. Suriyeliler bizim vatandaştan daha fazla oynuyor, ama oynamaları istemiyoruz. Çünkü Suriyeliler aynı anda 5 kişi birden geliyor. Hem tezgahı işgal ediyorlar hem de mesafe kuralına uymuyorlar” değerlendirmesinde bulundu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *