ANASAYFA arrow right Siyaset

Uluslararası toplum Suriye'de ve Libya'da iyi bir imtihan veremedi

Uluslararası toplum Suriye'de ve Libya'da iyi bir imtihan veremedi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tebbun'dan ortak basın toplantısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tebbun'dan ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, gerçekleştirdikleri ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, konuşmasında Maalesef uluslararası toplum ne Suriye'de ne Libya'da iyi bir imtihan verebilmiştir. Libya krizinin bu kadar derinleşmesinde başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, sergilenen atalet ve ikircikli tavrın çok büyük bir payı vardır'' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temasları kapsamında bulunduğu Cezayir'de, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından ise ortak basın toplantısı düzenlendi.
Konuşmasına, "Kahramanlar ve şehitler diyarı" olarak nitelendirdiği Cezayir'de 2018 yılındaki ziyaretinin ardından bir kez daha bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Erdoğan, ev sahipliği ve misafirperverlikleri için mevkidaşına şükranlarını sundu.
Tebbun'u görevine seçilmesi dolayısıyla tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Göreve başlamasının ardından devlet başkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştiriyor olmaktan da ayrıca onur duyuyorum" dedi.
Görüşmelerde siyasi, askeri, güvenlik, ticari, kültürel, turizm gibi konuları ele alma olanağı bulduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ortak irademizin bir tezahürü olarak bugün ülkelerimiz arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'ni tesis etmek üzere huzurlarınızda az önce malum imzaları atmış bulunuyoruz, hayırlı olsun. Aziz kardeşim Cumhurbaşkanı Tebbun'u konseyimizin ilk toplantısını bu yıl içerisinde gerçekleştirmek maksadıyla Türkiye'ye davet ettim. Öyle zannediyorum ki en kısa zamanda bu toplantıyı ülkemizde yapmayı planladık" dedi.
"Libya'daki gelişmeler komşu
Cezayir'i de doğrudan etkiliyor"
Görüşmelerde, bölgesel meseleler hakkında kapsamlı ve verimli fikir teatisinde bulunduklarına işaret eden Erdoğan, "Bölgemizin içinden geçtiği bu zorlu dönemde Cezayir istikrar ve barış unsuru olmaya devam ediyor. Ancak Libya'daki gelişmeler komşu Cezayir'i de doğrudan etkiliyor. Gerek göç yükü gerekse güvenlik noktasında Cezayir'in karşılaştığı sıkıntıların farkındayız. Biz krizin başından beri Libya'da askeri çözümlerle sonuç alınamayacağını vurguluyoruz" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveyi müteakip, Ticaret Bakanlığı ve DEİK organizasyonunda İstanbul'da Türkiye-Afrika 3. Ekonomi ve İş Forumu'nu gerçekleştirmeyi öngördüklerini dile getirdi.
Türkiye'nin başkaları gibi Cezayir'e sadece ürün satmadığına, aynı zamanda istihdam sağlayacak uzun vadeli yatırımlara da giriştiğine işaret eden Erdoğan, Cezayir'de faaliyet gösteren binin üzerinde Türk sermayeli şirketin toplam yatırım tutarının 3,5 milyar doları aştığını, bu yatırımlarıyla Türk müteşebbislerin yaklaşık 10 bin Cezayirli'ye iş imkanı sunduğunu aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının yeni düşünce ve projelere ilham kaynağı olmasını dileyerek, "Kritik bir dönemde gerçekleşen ziyaretimizin ilişkilerimizin ve dostluğumuzun geleceği bakımından köşe taşı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.İHA
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *