ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI BUGÜN KUTLANIYOR

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI BUGÜN KUTLANIYOR
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün yurt’ta dış temsilciliklerimizde ve Kıbrıs Türk devletinde törenlerle kutlanıyor.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün yurt’ta dış temsilciliklerimizde ve Kıbrıs Türk devletinde törenlerle kutlanıyor.
Gaziantep’teki törenlere dün saat 12.00’de Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk konularak ve saygı duruşunda bulunarak başlanıldı. Atatürk anıtındaki törenden sonra şehitler anıtında da bir tören yapıldı.
Bu arada ilkokullarda da çeşitli gösteriler düzenlendi.İlkokul öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırladıkları programları dün okullarında sunmaya devam edecekler.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinin ilki bugün saat 09.00’da Ana okulunu , Çocuk Yuvasını ve İlkokulları temsilen bir grup öğrencinin Vali’yi makamın da ziyaret etmeleri ile başlayacak. Bu ziyaret sırasında, öğrencilere temsili olarak çeşitli görevler verilecek.
Daha sonra Atatürk bulvarında geçit töreni düzenlenecek. Buradaki tören, saat 09.30 da Valinin, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü olduğu halde öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutlamaları ile başlayacak. Belediye bandosunun çalacağı İstiklal Marşı’ndan sonra, günün önemini belirten konuşmalar yapılacak ve şiirler okunacak.
Konuşma ve şiirlerden sonra geçit resmi başlayacak. Geçit törenine, bandolar yavrukurtlar, küçük izciler çocuk yuvaları ve öteki kuruluşlar katılacak.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dün saat 12.00 den itibaren resmi daire ve binalar bayraklarla donaltıldı. Gece de ışıklandırıldı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *